7900XTX ve 7800x3D PC toplama önerisi

Yanıtın için sağ ol lakin X870 anakart bence para israfı. USB 4.0 gibi ekstra özelliklerine ihtiyacım yok mesela. X670 de iyi ama B650e her şeye yetiyor sistemdeki.

100k aynen neden alınmasın?
Zamanında iyiydi ama şimdi alternatifleri var ve şimdi ki piyasada pahalı maalesef. 7900 xtx dışında ki alternatifleri değerlendirin.

5080 sistem alınır ancak ben ilerisi için pek iyi olmayacağını düşünüyorum.

Zamanında iyiydi ama şimdi alternatifleri var ve şimdi ki piyasada pahalı maalesef. 7900 XTX dışında ki alternatifleri değerlendirin.

5080 sistem alınır.

9070XT ve 5070 Ti gibi alternatifler var başka da yok sanırım. Sizin önereceğiniz var mı?

9070XT ve 5070 Ti gibi alternatifler var başka da yok sanırım.

9070 XT 4K için VRAM darboğazına giriyor keza NVIDIA tarafında 16 GB ekran kartları da ileride sorun çıkaracağını düşünüyorum. 24 GB 5080 henüz erken gelmeyecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Toplamda 98k. Bütçe artmışken anakartı B650 Gaming seçebilirsin.

TUF Gaming B650-Plus sence bu nasıl?
Bir de kasa ve sıvı soğutucudan gram anlamam kasa bayağı ucuz gibi dezavantajı falan nedir?

9070 XT 4K için VRAM darboğazına giriyor keza Nvidia tarafında 16GB ekran kartlarıda ileride sorun çıkaracağını düşünüyorum 24GB 5080 henüz erken gelmeyecek.
16gb Vram 4k için yetiyor. Darboğaz vs yok. 4080super kullanıcısıyım. 5080 nasıl Vram darboğaz yesin Allah aşkına.

Monitör dahil değil de 5080 60k bandında yeteceğini sanmam. Diğer parçalardan kısmak istemiyorum.
Bütçeye 5080 sığarken asla 7900xtx düşünülmemeli bile. 9070xt, 5070Ti bile 7900xtx'den daha tercih edilesi. @efebatiin Hocamın sistemi çok iyi. Düşünebilirsiniz. İlla yan parçaları daha kaliteli istiyorsanız 5070Ti düşünün.

Anladım hocam küçük bir soru neden 7900XTX düşünülmemeli bile peki? Fiyatı çok mu pahalı? 5000 serisinde NVIDIA batırdı diyor herkes böyle bir algı var da ondan soruyorum hep sorunlu diye haber çıkıyor sürekli.

Yazdığımı doğru okumamışsın, AMD ile Nvidia VRAM kullanımı aynı değil keza 9070 XT 16 GB VRAM darboğazı var testlere veya kullanıcı değerlendirmelerine bakmadığın için yok demen normal, Nvidia için 16 GB ileride sorun olacak yazmışım evet olacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4080super kullanıcısıyım diyorum, bana video atıyorsun hocam. Kart benim kasamda. Kullanıcı değerlendirmesine gerek yok kart bende. Ayrıca video içinde teşekkürler. 4080super'in ne kadar taş gibi bir kart olduğunu görmüş olduk. Problem yaşadığı tek yer Dlls ve FG kapalı Path Tracing o da zaten Path Tracing'in ne olduğunu biliyorsanız normal olduğunu da biliyorsunuzdur. Nvidia lansmanında 5090 bile dlss ve fg olmadan Cyberpunk'ta 25 fps aldığını görmüş olmanız lazım. 16gb vram darboğazı falan yok. İleride sorun olucak diyorsunuz evet bi 10 yıl sonra olur. Adamlar daha yeni 16gb Vram 5080 çıkardı. Tabii ki 9070xt'nin performansı 5080'den düşük ama 4080super ile aralarında dağ fark yok. Bırakın şu vram sevdasını. AMD 9070 serisinden önce vram şişirip şişirip durdu da ne oldu? 16gb 4k'da darboğaz vram dar boğazı falan olmuyor.

50 serisinde Nvidia batırdı olayı farklı bir durum. O kartın kötülüğünden değil başka sebeplerden. Öncelikle 7900xtx bu fiyatta asla ama asla alınmaz. FSR3'e sahip, FSR3 kötü. Blurlanma, ghosting havada uçuyor. Ray Tracing performansı çok kötü. Ray Tracing açtığınızda kart el sallayarak uzaklaşıyor. Artık yeni çıkan oyunların ışıklandırmasını, gölgelendirmesini Ray Tracing'le yaptığını düşünürsek artık 7900xtx'in o oyunlarda kötü performans vereceği malum. Nvidia 50 serisinde şurada batırdı Fiyat. Aslında bu ne kadar Nvidia'nın suçu tartışılır. Nvidia'nın satıcılara tavsiye ettiği fiyatlar ortadaydı. Bir diğer konu da 1000 kişiden 5 kişinin uğradığı eksik ROP sorunu. Değişim talep ediyorsunuz değiştiriyorlar. Onun dışında 50 serisi taş gibi seri. MFG taş gibi özellik. Bu bütçede @efebatiin hocamın sistemi iyidir.

@bdxmrz hocamında yorumları olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…