Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- 1660 ti sollayan 1660s var baska bisey yok
RTX 4080 Super kullanıcısıyım diyorum, bana video atıyorsun hocam. Kart benim kasamda. Kullanıcı değerlendirmesine gerek yok kart bende. Ayrıca video içinde teşekkürler. RTX 4080 Super'in ne kadar taş gibi bir kart olduğunu görmüş olduk. Problem yaşadığı tek yer DLSS ve FG kapalı Path Tracing o da zaten Path Tracing'in ne olduğunu biliyorsanız normal olduğunu da biliyorsunuzdur. NVIDIA lansmanında 5090 bile DLSS ve fg olmadan Cyberpunk'ta 25 FPS aldığını görmüş olmanız lazım. 16 GB VRAM darboğazı falan yok. İleride sorun olacak diyorsunuz evet bir 10 yıl sonra olur. Adamlar daha yeni 16 GB VRAM 5080 çıkardı. Tabii ki 9070XT'nin performansı 5080'den düşük ama RTX 4080 Super ile aralarında dağ fark yok. Bırakın şu VRAM sevdasını. AMD 9070 serisinden önce VRAM şişirip şişirip durdu da ne oldu? 16 GB 4K'da darboğaz VRAM dar boğazı falan olmuyor.
50 serisinde NVIDIA batırdı olayı farklı bir durum. O kartın kötülüğünden değil başka sebeplerden. Öncelikle 7900XTX bu fiyatta asla ama asla alınmaz. FSR3'e sahip, FSR3 kötü. Blurlanma, ghosting havada uçuyor. Ray Tracing performansı çok kötü. Ray Tracing açtığınızda kart el sallayarak uzaklaşıyor. Artık yeni çıkan oyunların ışıklandırmasını, gölgelendirmesini Ray Tracing'le yaptığını düşünürsek artık 7900XTX'in o oyunlarda kötü performans vereceği malum. NVIDIA 50 serisinde şurada batırdı Fiyat. Aslında bu ne kadar NVIDIA'nın suçu tartışılır. NVIDIA'nın satıcılara tavsiye ettiği fiyatlar ortadaydı. Bir diğer konu da 1000 kişiden 5 kişinin uğradığı eksik ROP sorunu. Değişim talep ediyorsunuz değiştiriyorlar. Onun dışında 50 serisi taş gibi seri. MFG taş gibi özellik. Bu bütçede @efebatiin hocamın sistemi iyidir.
@bdxmrz hocamında yorumları olur.
Tam olarak konuyu anlamadım ancak yorum yapayım.
50 Serisi şu anlık alınmaz bana göre, MFG özelliğide şu anlık pek iyi çalışmıyor.
9070XT darboğaza falan girmez, gayet çalıştırıyor 4K'da, katılıyorum.
7900XTX konusuna gelirsek şu an için alınmaz, kas gücü olarak laf yok ancak aralarında dağlar kadar fark yok, daha güncel ve mis gibi görüntüye sahip olan FSR4 almak daha mantıklı.
X670'ler şuan alınmaz.Bahsettiğin sistem için ben 850W PSU tercihinde bulundum lakin 750W ile kullananlar var ama ileriye dönük olması açısından 850W uygundur, AMD için 6000 MHZ CL 30 veya altı RAM tercihinde bulunabilirsin ben 6400 ile kullanıyorum bir sorun yaşamadım ama önerilen 6000 MHZ.
Kasa olarak tercihim 420mm sıvı soğutma kullandığım için büyük bir kasa olmuştu 360mm ve Arctic marka bir sıvı soğutmaya uygun kasa seçmeni öneririm, işlemci sıcaklığa bağlı olarak hız düşürüyor yük altında, elbette oyunlarda bu durum böyle olmayabilir.
Anakart olarak uygun fiyatlı bir b650 yerine x870 alabilirsin bence.
X670'te iyi bir seçenek olur.
MSI MB X670E GAMING PLUS WIFI AM5 DDR5 7800MHZ(OC) 4x M.2 USB 3.2 HDMI DP 2.5G LAN AMD WIFI 6E ATX Amazon.com.tr