7950X, 6000 MHz RAM destekler mi?

Bütçe
5000$
Hocam sitede yazıyor ama YouTube'da videolar var 6000MHz takanlar test sonuçlarını atmış. Örnek olması açısından link bırakıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

DDR5'te maksimum 5200'e kadar destekliyor olarak gözüküyor evet, 6000 almanıza gerek yok.

1685620157336.png

Bildiğim kadarıyla bu değerler JEDEC için geçerli. AMD'nin EXPO'su ile RAM'lerin desteklediği OC hızlarından yararlanabilirsiniz.

Ben kullanıyorum, destekliyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    125,9 KB · Görüntüleme: 148
  • Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    93,6 KB · Görüntüleme: 137
Hocam ben de kullanıyordum aynı şekilde ama +64 GB daha RAM taktım yani 128 GB RAM oldu artık desteklemiyor. 3600 de çalışıyorlar :( Bunları 5200 de çalıştırma şansım yok mu ? 6000 deneyince bilgisayar bios pilini çıkarıp takana kadar açılmıyor. Döngüye giriyor.

Aynı durum başıma geldi, RAM'leri 6000 MHz'e alınca BIOS'da kalıyordu PC açılmıyordu. BIOS pilini söküp takınca açılıyordu bu sefer de MHz default ayarlarda geliyordu.

Yaptıklarımı şöyle yazayım belki işe yarar;

1. BIOS son sürümüne güncelledim.
2. RAM'ları birer boşluk bırakarak anakarta taktım. (4 adetse hepsi doludur muhtemelen, 2 adet için bu)
3. BIOS son sürümü yükledikten sonra açılışta RAM expo ayarı yaptım. (profil 1 vs yazar)
4. Bunları yapıp kayıt ettikten sonra bilgisayarın açılması 4-5 dakikayı bulabiliyor. Ekran siyah diye PC'yi kapatıp BIOS pilini çıkarmayın. Bende ekran gelmiyor diye 1-2 dk bekleyip BIOS pilini çıkartıyordum her şey sıfırlanıyordu.

1, 2, 3 madde yaptıktan sonra bilgisayarın açılması bir tık uzun sürüyor, ama bir defaya mahsus bu. Diğer açılışlar M.2 veya SSD neyse direkt sistem açılıyor.

Yapacağınız işe göre değişir 6000 MHz olup olmaması. Ben CPU ile render aldığım için önem arz ediyor. Ama hem işlemciniz hem de ana kartınız desteliyor. 6000 MHz RAM'e sahip olup daha düşük frekansta kullanmak garip bir şey olur :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı