7950X için Arcric 240 mm yeterli mi?

salimerincik

Centipat
Daha fazla  
7950X işlemcim var. Maalesef 360 mm soğutucular kasama sığmıyor. Bu işlemcim için bu marka ve model (Arctic 240 mm) soğutucu yeterli olacak mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
360mm soğutucular zor soğutuyor 240mm bir yere kadar anca yeterli olur.
Bence de yetmeyecektir son noktada. Bu model çoğu 360dan daha iyi değer verdiğini gördüm testlerde ama bu serinin 360ı bence alınmalı bu işlemci için. Diğer türlü bu işlemciye bu para verilmesi manasız gibi eğer 360 alınamıyor ise. Isı nedeni ile üzebilir.

Yani 240 almanızı önermem bu işlemci için.
Hatta mümkünse 420 alınmalı diye bir kaç yerde önerilmiş. Kesinlikle 240 önermiyorum. 240 şart ise bence 7950x almak manasız olacaktır. Bir iki model düşüğünü alabilirsiniz bence.

Hocam yanlış anlamayın da bir problem için bu kadar konu açmaya gerek var mı ?

Neyse moderatör arkadaş onaylamış bize de malum şey düşüyor...

240mm ile soğutamazsın o işlemciyi an az 360mm alman gerekiyor, zaten daha önceki başlıklarında anlatmıştık size bunu.

Hocam yanlış anlamayın da bir problem için bu kadar konu açmaya gerek var mı ?

Neyse moderatör arkadaş onaylamış bize de malum şey düşüyor...

240mm ile soğutamazsın o işlemciyi an az 360mm alman gerekiyor, zaten daha önceki başlıklarında anlatmıştık size bunu.
Arkadaşın kasasına 280mm sığmıyor mu? En azından 240mm'den daha iyi iş yapar.

360mm soğutucuların bile yetmediğini belirtmiş. 240mm hiç yetmez demek istiyor galiba.
Evet 360mm bile zor soğutuyor ama elden bir şey gelmezse 240mm almak zorunda kalacak sonuçta. Aldıktan sonra da bir yere kadar soğutur tabi 240mm de. Ama tam performans alınamaz.

Bence de yetmeyecektir son noktada. Bu model çoğu 360dan daha iyi değer verdiğini gördüm testlerde ama bu serinin 360ı bence alınmalı bu işlemci için. Diğer türlü bu işlemciye bu para verilmesi manasız gibi eğer 360 alınamıyor ise. Isı nedeni ile üzebilir.

Yani 240 almanızı önermem bu işlemci için.
Hatta mümkünse 420 alınmalı diye bir kaç yerde önerilmiş. Kesinlikle 240 önermiyorum. 240 şart ise bence 7950x almak manasız olacaktır. Bir iki model düşüğünü alabilirsiniz bence.
AMD Eco Mode açmadan, 420mm bile yer yer tıkanıyor maalesef, Allahtan çok bir performans düşüşü olmuyor.

240mm soğutucu almak parayı çöpe atmakla eş değer bu işlemci için bence.

AMD Eco Mode açmadan, 420mm bile yer yer tıkanıyor maalesef, Allahtan çok bir performans düşüşü olmuyor.

240mm soğutucu almak parayı çöpe atmakla eş değer bu işlemci için bence.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Bir kaç konu açmamanın nedenleri vardı. Ya soğutucuyu ya da kasayı değiştirecektim. Bu yüzden ayrı başlıkta benzer konular gibi gözükmüş olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı