7950X Konfigürasyonu (Undervolt/TDP/PBO)

ethrain

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
GSKILL Trident Z5 RGB Silver DDR5-6000Mhz CL32 64GB (2x32GB) F5-6000J3238G3
Anakart
Asus RogStrix X670E-E
Selam,

Topladığım Ryzen 9 7950X işlemcili sistem üzerinde performans iyileştirecek ve ısınma problemini çözecek bir takım konfigürasyon yapmak istiyorum. Oynadığım oyunlarda vs. karşılaştığım ufak tefek FPS Dropları ya da ani frekans değişimleriyle karşılaştım ve ısınma anlamında her ne kadar büyük bir problem yaşamasam da optimum seviyeden daha yüksek sıcaklık aldığımı düşünüyorum.

AMD Eco Mod, Undervolting, PBO gibi yöntemlerden herhangi biriyle performans iyileştirme yapmış biri varsa yardımcı olabilir mi?
İnternette karşıma çıkan kaynaklar birbirinden farklı ve açıkçası hiçbirine güvenemedim. Bu konuda yardımcı olabilecek kimse var mıdır? @Recep Baltaş

Sistemim şu şekilde:

• AMD Ryzen 9 7950X
  • ASUS RogStrix X670E-E
  • G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5-6000MHz CL32 64 GB (2x32 GB) F5-6000J3238G3
  • ASUS ROG Thor 1000W P2
  • ASUS RogStrix 3070 Ti
  • ASUS RogStrix LC 360 II
  • ASUS ROG Helios

Son düzenleyen: Moderatör:
PBO açıp CO'dan negative offset vermen gerekiyor.

Ayrıca ECLK frekansını 103-104 seviyesine çekersen işlemci frekansı 5250-5350 seviyelerine cıkmıs olur.

PBO açıp Co'dan negative offset vermen gerekiyor.

Ayrıca eclk frekansını 103-104 seviyesine çekersen işlemci frekansı 5250-5350 seviyelerine cıkmıs olur.

Hocam bunlarla alakalı before-after testleriniz var mı? Kendiniz şu an bizzat kullanıyor musunuz? Biraz daha bilgi verebilirseniz sevinirim.

İşlemci voltajlarıyla oynamaktan hep sakınmışımdır, açıkçası biraz tedirginim. Tecrübelerinizi detaylı paylaşırsanız sevinirim.

Çok fazla ayar kurcalamadan hızlı bir çözüm bakıyorsan ECO Mode ayarını deneyebilirsin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok fazla ayar kurcalamadan hızlı bir çözüm bakıyorsan ECO Mode ayarını deneyebilirsin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şef geri dön ordunun sana ihtiyacı var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı