AMD Ryzen 9 7950X vs i9-14900K

16 bin TL para artıyor en kötü 500-1500 TL'ye bilgisayarcıya vs taktırabilir. Hepsi MSI yapıp parçadan kısacağıma kaliteli markalarla dizerim.

Kasayı NZXT H9 Flow olarak değiştirir. 6 bin TL bandında. Fiyat 146 bin TL'ye düşüyor.
İsterse hepsini MSI dizebilir tabii. Sıvı soğutma, güç kaynağı ve kasayı daha kötü alarak ekstra 16 bin TL ödemek ona kalmış. Ben önermiyorum.

Sen olsan 200 bin TL vereceğin sistemi mahalle bilgisayarcısında montaj yaptırır mısın bilmem ama ben yaptırmam kardeşim. Montajında olabilecek fiziksel bir hasarda bilgisayarcı bana ne dediği zaman 200 bin TL sana bana değil ürünü satın alan adama zararı verecek. Ayrıca garanti durumunda daha hızlı ve daha özenli sonuç alacak.

Ayrıca tek marka üzerinden toplamadığın zaman ürünleri kendin montajlama yapacaksan daha karmaşık oluyor çünkü tek markada tüm ürünler birbirine aşağı yukarı tam uyumlu ve her şeyin yeri belli oluyor. 7800x3D zaten aşırı ısınan bir işlemci değil ve Phantom Spirit gibi hava soğutmalar bile çok rahat soğutuyor. Kendi attığım MSI model ile oyunlarda 70 dereceyi bile görmeyecek.

Ben kendime sistem toplasam defalarca montajlama yaptım farklı sitelerden alır montajlama yaparım tabii veya çok bilgili bir tanıdığım varsa zaten foruma yazı açmam o benim için halleder. O yüzden en ucuz Sinerji üzerinden PC toplama yapılabilir ve oradaki en uyumlu ve iyi parçalar ile sistem toplamayı tercih ettim. Arkadaşın kararı tamamı MSI sisteme ASUS veya Gigabyte 4090 takmak isterse harici alıp takabilir.

Sırf ASUS toplamayı da denedim ama orada ürün yelpazesi daha kısıtlı o yüzden hem tam düzgün parçalar seçilemiyor hem de daha pahalıya geliyor diye tercih etmedim.

Son düzenleme:
Umarım sadece hayal değildir. Oyun oynamak için bu kadar bütçe ile sadece kasa toplanmaz. OLED panelli canavar bir monitör, üst düzey ekipmanlar ve kasa toplam 200 bine ayarlanır. Senin şu an ekipman ve monitörün var mı? Varsa hepsini yaz. Sistem toplama işini de biraz ertele çünkü AMD 9. nesil işlemciler ve NVIDIA 5. nesil ekran kartları çıkmak üzere. Bu kadar para harcayacaksın madem değsin.
200 bini geçer. Zevk meselesi. Sadece kasa hariç, diger ekipmanlar, klavye, mause, kulaklık, koltuk, masa, monitör bunlar bile 150k tutar..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı