7950X veya 7950x3D sistem önerisi

Bütçe
50000+

kocaeli4141

Zeptopat
Daha fazla  
Uzun zamandır PC toplamamıştım. O yüzden donanımlara biraz uzak kaldım diyebilirim. Ben işlemci odaklı bir workstation tarzı bilgisayar kurmak istiyorum. Şimdilik işlemci olarak bunları belirledim ama AMD Threadripper tarzı işlemci önerilerinede açığım. İşimde ekran kartının çok bir önemi yok, kiralık dedicated server bile işimi görebiliyor. İhtiyacım olan şey güçlü bir işlemci ve sessiz soğutma sistemleri. Ama yine de ufak tefek oyunları oynamak amacıyla 4060 4070 civarında bir ekran kartı eklenebilir. Bütçede limitim yok F/P parçaları olduğu sürece. RGB ışık fantezimde bulunmuyor, ne kadar az ışık o kadar iyi. Genel olarak işlemci RAM performansı yüksek ve olabildiğince sessiz bir sistem önerirseniz çok sevinirim.

7950X veya 7950x3D işlemci (Threadripper'de olabilir)
Wi-Fi olan bir anakart (B650 X670 çok anlamadığım bir konu)
G.Skill 6400 MHz CL30 64 GB RAM (veya daha iyisi varsa olabilir)
En az 750W plat PSU (veya daha iyisi varsa olabilir)
1-2 TB SSD.
SS olarak Artics Liquid Freezer II çok övüldüğünü gördüm 420 veya 360lığını düşünüyorum kasaya göre. (fanlarını sessiz fanlarla değiştirebilirim)
Kasa olarak da çok kararsızım, sağlam bir hava akışı ve sessizlik kriterlerim.

Şimdiden vakit ayırıp deneyim ve bilgi paylaşacaklara teşekkürler.

AMD islemciler ve anakartlar ayrintili bildigim seyler degil zaten bilen birisi lla ki deginecektir ama yine ben de bahsetmiş olayım, ayrıntısını internetten kendinin araştırmanın tavsiye ederek, 3D takisina sahip AMD islemciler ozellikle oyun performansını artırmak icin L3 on belleği yuksek oluyor ve dolayisyla asil maksat oyun oynamak olmadığı icin aradaki fiyat farkını vermeye değer mi değerlendirmesini yapmanı tavsiye ederim. Ayrica ".they're a touch slower than their non-3D v-cache counterparts in heavy workloads, but make up for it with screaming frame rates." diye bir bilgi de var yani sanirim sadece fiyat olarak degil az da olsa performans olarak da amacinizin alehine.
Kasa olarak Lian Li lancool 3'e bakabilirsiniz Artics lf II 420 modelini ust tarfa monte edebilecegin bir kasa. Ayrica AM5 islemci imkan taniyirsa contact frame de almanizi tavsiye ederim, ancak mutlaka uyumlulugunu kontrol ediniz. Contact frame alacaksaniz da Thermal Grizzly almaniza gerek yok, performans testlerinde gordugum kadari ile daha ucuza satilan thermalright ayni performansi gosteriyor.
Fanlarda sesizlik onceliginiz ise fiyatlari biraz yuksek ama Noctua veya Be Quiet modellerine bakabilirsiniz.

AMD islemciler ve anakartlar ayrintili bildigim seyler degil zaten bilen birisi lla ki deginecektir ama yine ben de bahsetmiş olayım, ayrıntısını internetten kendinin araştırmanın tavsiye ederek, 3D takisina sahip AMD islemciler ozellikle oyun performansını artırmak icin L3 on belleği yuksek oluyor ve dolayisyla asil maksat oyun oynamak olmadığı icin aradaki fiyat farkını vermeye değer mi değerlendirmesini yapmanı tavsiye ederim. Ayrica ".they're a touch slower than their non-3D v-cache counterparts in heavy workloads, but make up for it with screaming frame rates." diye bir bilgi de var yani sanirim sadece fiyat olarak degil az da olsa performans olarak da amacinizin alehine.
Kasa olarak Lian Li lancool 3'e bakabilirsiniz Artics lf II 420 modelini ust tarfa monte edebilecegin bir kasa. Ayrica AM5 islemci imkan taniyirsa contact frame de almanizi tavsiye ederim, ancak mutlaka uyumlulugunu kontrol ediniz. Contact frame alacaksaniz da Thermal Grizzly almaniza gerek yok, performans testlerinde gordugum kadari ile daha ucuza satilan thermalright ayni performansi gosteriyor.
Fanlarda sesizlik onceliginiz ise fiyatlari biraz yuksek ama Noctua veya Be Quiet modellerine bakabilirsiniz.

7950X3D'yi ekran kartı almama ihtimalime istinaden ekledim. Bilgilendirme ve önerileriniz için teşekkür ederim. Bu contact frame dediğiniz şeyi ilk defa duydum inceleyeceğim.

Bu arada eklemeyi unutmuşum, pc 24/7 %90+ cpu şeklinde kullanılacak. Günlerce %100 kullanımda durma ihtimalide var.

7950X cidden çok güçlü bir işlemci. Threadripper'lar aşırı aşırı pahalı ve ülkemizdeki fiyatlarını düşününce 7950X çok daha makul bir seçim gibi geliyor.

Kasa olarak bu modeli çok beğeniyorum. Hemen hemen her anlamda çok başarılı bir kasa.

7950X cidden çok güçlü bir işlemci. Threadripper'lar aşırı aşırı pahalı ve ülkemizdeki fiyatlarını düşününce 7950X çok daha makul bir seçim gibi geliyor.

Kasa olarak bu modeli çok beğeniyorum. Hemen hemen her anlamda çok başarılı bir kasa.

Gerçekten çok güzel bir görünüşe sahip bir kasaymış. Özellikle şu videodaki gibi tamamen beyaz bir Build yapılacaksa. Ancak zaman işaretli attığım o videoda da görülebileceği üzere özellikle Artics gibi kalın bir radyatöre sahip AiO için sorun yaratabilir. Artics sığdırılabilse bile sadece 360mm kadar desteklediği için 420mm modeli elemek zorunda kalır.
Ayrıca bir de şu video bakın. Aynı modelin tamamen siyah Build. Bu kasa ile gerçekten de tam bir görsel şölen olan Build'ler yapılabiliyor.

Artic 420mm ve lian li lancool iii top mounted videosu

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı