kocaeli4141
Zeptopat
Daha fazla
Uzun zamandır PC toplamamıştım. O yüzden donanımlara biraz uzak kaldım diyebilirim. Ben işlemci odaklı bir workstation tarzı bilgisayar kurmak istiyorum. Şimdilik işlemci olarak bunları belirledim ama AMD Threadripper tarzı işlemci önerilerinede açığım. İşimde ekran kartının çok bir önemi yok, kiralık dedicated server bile işimi görebiliyor. İhtiyacım olan şey güçlü bir işlemci ve sessiz soğutma sistemleri. Ama yine de ufak tefek oyunları oynamak amacıyla 4060 4070 civarında bir ekran kartı eklenebilir. Bütçede limitim yok F/P parçaları olduğu sürece. RGB ışık fantezimde bulunmuyor, ne kadar az ışık o kadar iyi. Genel olarak işlemci RAM performansı yüksek ve olabildiğince sessiz bir sistem önerirseniz çok sevinirim.
7950X veya 7950x3D işlemci (Threadripper'de olabilir)
Wi-Fi olan bir anakart (B650 X670 çok anlamadığım bir konu)
G.Skill 6400 MHz CL30 64 GB RAM (veya daha iyisi varsa olabilir)
En az 750W plat PSU (veya daha iyisi varsa olabilir)
1-2 TB SSD.
SS olarak Artics Liquid Freezer II çok övüldüğünü gördüm 420 veya 360lığını düşünüyorum kasaya göre. (fanlarını sessiz fanlarla değiştirebilirim)
Kasa olarak da çok kararsızım, sağlam bir hava akışı ve sessizlik kriterlerim.
Şimdiden vakit ayırıp deneyim ve bilgi paylaşacaklara teşekkürler.
7950X veya 7950x3D işlemci (Threadripper'de olabilir)
Wi-Fi olan bir anakart (B650 X670 çok anlamadığım bir konu)
G.Skill 6400 MHz CL30 64 GB RAM (veya daha iyisi varsa olabilir)
En az 750W plat PSU (veya daha iyisi varsa olabilir)
1-2 TB SSD.
SS olarak Artics Liquid Freezer II çok övüldüğünü gördüm 420 veya 360lığını düşünüyorum kasaya göre. (fanlarını sessiz fanlarla değiştirebilirim)
Kasa olarak da çok kararsızım, sağlam bir hava akışı ve sessizlik kriterlerim.
Şimdiden vakit ayırıp deneyim ve bilgi paylaşacaklara teşekkürler.