7950x3D işlemciyi satıp 7800x3D almak mantıklı mı?

Bütçe
14000

Ludovico2x

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
RAM
-
Anakart
X670e-f gaming
8 aydır 7950x3D kullanıyorum. Açıkçası işlemciden memnunum fakat sadece oyun için kullanıyorum. 7800x3D'nin oyun konusunda daha iyi olduğunu sonradan öğrendim. 3D cache çekirdeklerinin kontrol mekanizması 7950x3D'de Windows'un kontrolünde olduğu için kullanacağı çekirdeği random, şansa bağlı olarak seçiyor bilirsiniz. Bu durum 7800x3D için de geçerli mi? Sizce değer mi?

8 aydır 7950x3D kullanıyorum. Açıkçası işlemciden memnunum fakat sadece oyun için kullanıyorum. 7800x3D'nin oyun konusunda daha iyi olduğunu sonradan öğrendim. 3D cache çekirdeklerinin kontrol mekanizması 7950x3D'de Windows'un kontrolünde olduğu için kullanacağı çekirdeği random, şansa bağlı olarak seçiyor bilirsiniz. Bu durum 7800x3D için de geçerli mi? Sizce değer mi?
Uğraşmaya değmez 9000 serisinin X3D işlemcilerini bekle olmadı bir nesil sonrasının en iyi oyun performansı veren işlemcisine geçersin.

7800x3D'nin oyun konusunda daha iyi olduğunu sonradan öğrendim. 3D cache çekirdeklerinin kontrol mekanizması 7950x3D'de Windows'un kontrolünde olduğu için kullanacağı çekirdeği random, şansa bağlı olarak seçiyor bilirsiniz. Bu durum 7800x3D için de geçerli mi? Sizce değer mi?

Hocam, Ryzen 9 7950x3D'nin 16 çekirdeğini yöneten 2 adet kontrolcü var, 1. kontrolcü önbelleği olan çekirdekleri 2. si ise önbelleği düşük olan çekirdekleri kontrol ediyor, önbelleği düşük çekirdeklerin kontrolcüsünü devre dışı bırakırsanız Ryzen 7 7800x3Dden daha yüksek performans elde edersiniz, çünkü Ryzen 9 daha fazla önbelleğe ve daha yüksek çekirdek hızların sahip.

Hocam, Ryzen 9 7950x3D'nin 16 çekirdeğini yöneten 2 adet kontrolcü var, 1. kontrolcü önbelleği olan çekirdekleri 2. si ise önbelleği düşük olan çekirdekleri kontrol ediyor, önbelleği düşük çekirdeklerin kontrolcüsünü devre dışı bırakırsanız Ryzen 7 7800x3DDen daha yüksek performans elde edersiniz, çünkü Ryzen 9 daha fazla önbelleğe ve daha yüksek çekirdek hızların sahip.

Bunu ilk kez duyuyorum. Nasıl devre dışı bırakabilirim?

Bunu ilk kez duyuyorum. Nasıl devre dışı bırakabilirim?

O konu hakkında fikrim yok hiç araştırmadım tek bildiğim bu işlemcinin 2 kontrolcüsünden düşük bellekli kontrolcünün kolaylıkla devre dışı bırakılabiliğidir. Technopat'ta bununla ilgili konu açabilirsiniz, YouTube'da bunun ile ilgili videolar mutlaka vardır, en azından yabancı bir kanal mutlaka böyle bir şey yapıp kaydetmiştir, bu işlem kesin işe yarar mı diye soracak olursan birçok YouTuber tanıyorum ve çok sağlam performanslar alıyorlar kendileri bu şekilde.

Çekirdeklerin yarısını devre dışı bırakıp 7800x3D muadili yapabiliyorlar.

Nasıl yapıldığını araştırayım. Teşekkürler.

O konu hakkında fikrim yok hiç araştırmadım tek bildiğim bu işlemcinin 2 kontrolcüsünden düşük bellekli kontrolcünün kolaylıkla devre dışı bırakılabiliğidir. Technopat'ta bununla ilgili konu açabilirsiniz, YouTube'da bunun ile ilgili videolar mutlaka vardır, en azından yabancı bir kanal mutlaka böyle bir şey yapıp kaydetmiştir, bu işlem kesin işe yarar mı diye soracak olursan birçok YouTuber tanıyorum ve çok sağlam performanslar alıyorlar kendileri bu şekilde.
Araştıracağım. Teşekkür ederim.

Pek basit değilmiş ya da ben kavrayamadım...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00