7ZIP nasıl çalışıyor?

WinRAR'ı silip 7ZIP indirdim ama herhangi bir dosyaya sağ tıklayınca "WinRAR ile aç" gibi seçenekler çıkmıyor, neden?

Son düzenleyen: Moderatör:
WinRAR'ı silip 7ZIP indirdim ama herhangi bir dosyaya sağ tıklayınca "WinRAR ile aç" gibi seçenekler çıkmıyor, neden?

7ZIP'de oto aç yok, uygulamayı açıyorsun, "Ekle" diyorsun, dosya konumunu bulmalısın. İndirilenler biraz zor bulman.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle görünmüyor mu?

1744298987888.png

WinRAR'ı silip 7ZIP indirdim ama herhangi bir dosyoya sağ tıklayınca "WinRAR ile aç" gibi seçenekler çıkmıyor, neden?
Varsayılan uygulama olarak ayarlaman gerekir. Açacağın dosyanın üzerine gelip seçili hale getir. Ardından dosyanın üzerinde sağ tık + Özellikler + Değiştir + 7zip uygulamasını seçin. O format için varsayılan olacaktır. Yalnız belirteyim; Diyelim ki bu işlemi 7z uzantılı bir dosya için yaptınız. İşlem sonrası 7z uzantılı dosyaları 7zip açar. Diğer formatlar içinde aynı işlemi yapmanız gerekir...

WinRAR'ı silil 7ZIP indirdim ama herhangi bir dosyoya sağ tıklayınca "WinRAR ile aç" gibi seçenekler çıkmıyor, neden?
Ara ya 7z yaz.
Programı başlat
Araçlar sekmesinden ayarlara gir.

Sistem sekmesinde iki adet + simgesi var. İkisine de tıkla. Uygula de. Bir uyarı verecektir. Önemli değil. İkinci sekmeye-7zip sekmesine geç. Dilediklerini işaretle.
Klasörler ve düzenleyici sekmesini olduğu gibi bırak.
Ayarlar sekmesine geç. Tüm boş kutuları doldur. Uygula tamam deyip kapat.

Yukarıdakileri yaptıktan sonra sağ tık menüsü ile her türlü sıkıştırma ve ayıklama işlemini yapabilirsin.

7 zip iyidir. Vazgeçme ve kullanmaya devam et. Kısa sürede alışırsın.

7zip i çalıştırıp ayarlara girince tüm ayar seçenekleri boştur.
İlk sekmede ilk resimde işaretlediğim + lara tıkla. Uyarı verecek ama bu sorun değil. İşlem doğru.
Sonraki ayarlar için diğer resimlere bakabilirsin.

1 2025-04-10 183722.png
2 2025-04-10 183722.png
5 2025-04-10 183722.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı