8.000-9.000 TL'ye 2K monitör önerisi

Bütçe
8.000-9.000 arası
DP ile G-Sync açılabilir. Ama free Sync her türlü iş görür zaten.
MuxSwitch açınca Gsync gözüküyor lakin bunun işe yaramayacağını düşünüp denemedim. Psrefte de Gysnc ile alakalı bir bilgi yok hocam o özellik olmadan açılması gerçekten çalıştırır mı?

DP ile G-Sync açılabilir. Ama free Sync her türlü iş görür zaten.

Bir de ben kasa dizersem NVIDIA düşünüyorum, Free Sync sanırım AMD ekran kartına özel ikisini de çalıştırır mı?

PSREF'te böyle bir bilgi var: AMD FreeSync™ Technology only can work with AMD Radeon™ series Graphics Card.

MuxSwitch açınca G-Sync gözüküyor lakin bunun işe yaramayacağını düşünüp denemedim. PSREF'te de G-Sync ile alakalı bir bilgi yok hocam o özellik olmadan açılması gerçekten çalıştırır mı?

Bir de ben kasa dizersem NVIDIA düşünüyorum, Free Sync sanırım AMD ekran kartına özel ikisini de çalıştırır mı?

PSREF'te böyle bir bilgi var: AMD FreeSync™ Technology only can work with AMD Radeon™ series Graphics Card.

Eğer monitörde FreeSync varsa, bu teknoloji yazılım tabanlı olduğu için NVIDIA ekran kartlarıyla da çalışabiliyor. Monitör ayarlarında FreeSync'i Auto yapman iş görür. Ancak G-Sync Compatible özelliği için çoğu durumda DisplayPort bağlantısı gerekiyor, HDMI ile çalışması pek yaygın değil. Eğer G-Sync'i açabiliyorsan, bu özellik çalışıyor olabilir ama laptoplarda durum biraz farklı olabiliyor. Genel olarak, FreeSync monitörlerinin G-Sync Compatible modda çalışabilmesi için DisplayPort kullanılması gerekiyor. Sitede o şekilde yazması bir tık pazarlama olayı diyebiliriz. Resmi olarak AMD kartlarda test ettikleri için öyle yazmışlardır. Ben NVIDIA kullanıyorum ama free Sync açık mesela.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı