8.000₺ Sistem Toplama

BatuhanSygn

Hectopat
Katılım
4 Mayıs 2020
Mesajlar
30
Laptop bilgisayarımı yeni sattım ve masaüstü sistem toplamak istiyorum. Bilgisayar bileşenlerinden pek anlamam onun için söyleyecekleriniz benim için çok önem arz ediyor.

Bütçem: Maks 8.000₺

Düşündüğüm Ekran kartı: ASUS Dual NVIDIA RTX 2060 OC Evo 6 GB 192Bit GDDR6 DX(12) PCI-e 3.0 ekran kartı (DUAL-RTX2060-O6G-Evo)

Düşümdüğüm İşlemci: i5 9400F.

Düşündüğüm Anakart: MSI H310M PRO-VD Plus LGA1151 DDR4 micro ATX.

Düşündüğüm RAM?

Düşümdüğüm HDD?

Düşündüğüm SSD?

Düşündüğüm boş kasa?

Düşündüğüm monitör?

Soru işhareti bıraktığım ekipmanlar hakkında bir araştırma yaptım ama karar veremedim.

Ekran kartı ve işlemci sizce iyi mi? Güncel tarih olarak iyi performans verir mi? Ve ilerisi için nasıl bir performans alabilirim ortalama?

Anakart bu sisteme yeter mi? İleri de anakart değiştirmek zorunda kalır mıyım? Kasa aynı keza, büyüklüğü ve ekipman sığdırma kapasitesi yeterli olursa iyi olur.

Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
İlerisi için bir performans beklentiniz varsa Ryzen serisi işlemcilere bakmanızı tavsiye ederim. Ryzen 5 3600 doğru tercih olacaktır. Anakart olarak ASRock B450M PRO4 kombinasyonu ile uzun süreli performansta sizi üzmeyecektir.
Bunun dışında monitör olarak 27" monitör alacak iseniz 144Hz ve 2K olmasına dikkat edin. Bütçe o kadar yetmeyecek olursa 24" 144Hz 1080P monitör işinizi görecektir. Marka olarak wiewsonic ve AOC gayet iyidir.
 
Son 3 gün içerisinde topladığım sistem:







Toplam: 8158. Kredi kartı ile aldığım için n11 trendyol gibi yerlerden aldım. QP teknobiyotik gibi yerlerde daha ucuza bulabilirsin parçaları. Fiyat kovala 2-3 gün indirim bulursun elbet. Mesela ben linkini attığım SSD yi 393 TL ye aldım amazondan, şimdi fiyatı 550 filan olmuş.
Bu sistemi almayı düşünürseniz monitörünüz en az 2k olsun. Rx 5700XT 1080p de kendini tam anlamıyla gösteremez ne de olsa 2k kartı.
Bütçe yetersizse 1080P de olur. Ama 2K da bu kart çok iyi performans verir.
İşlemcide fan yok mu ben mi yanlış anlıyorum işlemci kısmını. İşlemci kısmına dikkat et alırken. Bir de anakartı yükselt bence. Bence de çok güzel bir sistem. Kaçırılmaması gereken bir sistem!
2k monitör:Samsung Lc27jg54qqmxuf 27" 144hz 4ms (hdmı+display) Freesync Qhd Curved Monitör Fiyatları ve Özellikleri
Yukarıdaki monitörü samsung'un sitesinden alırsan, aynı fiyat, Bannerlord kodu hediye ediyorlar.
 
Son düzenleme:
.


İşlemcinin içinde stock fanı var ama yetersiz ne yazık ki. Kasa iyi olduğundan dolayı cok sıkıntı çıkarmaz. Ama iyi bir kule tipi soğutucu bütçe yüksekse de sıvı soğutma iyi olurdu.
Demek istediğim işlemci kısmında kutulu ve kutusuz diye iki seçenek var ve aralarında 200 TL var. Özellikle belirtmemişler fakat diğer sitelerde kutusuz alırken genelde fansız diye yazıyor. Buradaki 200 TL fark kafamı karıştırdı sadece kutuya 200 TL istemezler bence.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı