8.000 TL takı tavsiyesi

Halit G.

Kilopat
Katılım
7 Temmuz 2016
Mesajlar
221
Çözümler
1
Yer
Ev
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Babaannem bana altın künye alacak diye aylardır para biriktiriyordu. Ben de heves etmiştim aslında, altın künye 1 yıl sonra da zincir alacaktı fakat altın takmak erkeğe harammış, bilmiyordum dün tesadüfen öğrendim. Daha babaanneme söylemedim. Ben babaanneme ne aldırabilirim? 7.000-9.000 arası alacaktı bana. PS5, Samsung Galaxy Watch 3, iPhone 11 gibi şeyler düşünüyordum ama babaannem bana hatıra olarak kalsın diye alacaktı, ömürlük takıyım diye. Ne alsam bilemedim sizlerden tavsiye almak istedim.
 
Altının bildiğim herhangi bir zararı yok. Bence kararınızdan dönmeyin altın künye alın.
Zararı yok fakat östrojen oranını arttırıyor diye biliyorum, en azından biyoloji hocamız öyle söylemişti. Östrojen oranını arttırdığı için erkeklere haram olabilir.
 
Nerede yazıyor tam olarak haram olduğu?

İnsanların kendi kafasından uydurduğu, klasik sözlerden.
1613560738883.png
 
Saçmalığa bakın, bir seyin haram olduğu söyleniyor ama neden olduğu kesin değil. Bence uydurma da olabilir.

@Yunus Emre Gürbüz cevabınız için teşekkür ederim bu arada. Östrojenin erkek vücuduna olan zararı var mı peki?
Östrojenin zararı yok fakat kadınlarda oranı daha fazla olan bir hormon olduğu için kadınsı özellikleri öne çıkarıyordu diye hatırlıyorum, tabii biyoloji görmeyeli 2 yıl oluyor ama yanlış hatırladığımı sanmıyorum. Erkeklerde de östrojen vardır fakat altın östrojen oranını daha da arttırıyor, tabii hoca doğru anlattıysa.
 

Geri
Yukarı