8.000 TL'ye AM5 anakart önerisi

Bütçe
8000
Makaleler
18
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F
Sapphire Pulse RX 9060 XT
Patriot Viper Venom 32 GB DDR5 6000MHz
ASUS PRIME B650M-R
Thermaltake Versa T27 TG | High Power Performance GD 800W 80+ Gold
Kingston 1TB KC3000 M.2
RAM
Patriot Viper Venom 32 GB DDR5 6000MHz
İşlemci
AMD Ryzen 5 7500F
Arkadaşlar güncel kullanmış olduğum anakarttan aslında memnundum fakat bir kaç sorunum vardı. Anakartım Asus Prime B650M-R. Bu sorunların da bahanesi üzerine giriş seviye sayılabilecek anakartımı yükselterek, iyi işlemci beslemesine sahip bir anakarta geçmek istiyorum.

Bütçem bu süreçte kısıtlı olarak 8.000 TL. (B650M-R'ı 4.000 TL'ye satarsam, bütçem 4.000 TL. Üstüne ekleyerek alıyorum.)

Aklımda 1 tane emin olmadığım ve 1 tane de almayı düşündüğüm anakart var.

• Almakta çekindiğim ama seçeneklerimin arasında olan anakart: GIGABYTE B850M FORCE
Bu anakartın port sayısı benim için çok az ve bir yandan da ATX anakart almak istediğimden dolayı son seçeneğim.

• Almayı düşündüğüm anakart: MSI MB B650 GAMING PLUS WIFI
Bu anakart ise isteklerimi karşılıyor.

Zam yemeseydi düşündüğüm anakart: Gigabyte B650 Eagle

Sizce MSI anakart yeterli mi? Alınabilir düzeyde bir anakart mı? Sizin önerileriniz nedir? Şu an güncelde 7500F kullanıyorum ama ileride bir gün param olursa işlemcimi yükselteceğim zaman üzmesin beni.

Arkadaşlar güncel kullanmış olduğum anakarttan aslında memnundum fakat birkaç sorunum vardı. Anakartım ASUS Prime B650M-R. Bu sorunların da bahanesi üzerine giriş seviye sayılabilecek anakartımı yükselterek, iyi işlemci beslemesine sahip bir anakarta geçmek istiyorum.

Bütçem bu süreçte kısıtlı olarak 8.000 TL. (B650M-R'ı 4.000 TL'ye satarsam, bütçem 4.000 TL. Üstüne ekleyerek alıyorum.)

• Almakta çekindiğim ama seçeneklerimin arasında olan anakart: GIGABYTE B850M FORCE
Bu anakartın port sayısı benim için çok az ve bir yandan da ATX anakart almak istediğimden dolayı son seçeneğim.

• almayı düşündüğüm anakart: MSI MB B650 GAMING PLUS WIFI

Zam yemeseydi düşündüğüm anakart: Gigabyte B650 Eagle

Sizce MSI anakart yeterli mi? Alınabilir düzeyde bir anakart mı? Sizin önerileriniz nedir? Şu an güncelde 7500F kullanıyorum ama ileride bir gün param olursa işlemcimi yükselteceğim zaman üzmesin beni.

Ben B650 Gaming Plus Wi-Fi kullanıyorum oldukça güzel, şık ayrıca fiyatına göreoldukça zengin bir kart.

@MkNStR, teşekkür ederim.
@ExellionTR, çok fazla seçenek bulamadım ama bir yandan da emin olamamıştım. B650M-R anakartta yaşadığım sorunlardan sonra (İşlemcide sorun olabilir. İnşallah sorun anakarttır) biraz orta-üst segment bir anakarta geçmek istiyorum. Kuruşu kuruşuna cebimdeki son paramı vereceğim. :D

TUF B650-E arada 8K bandına kadar düşebiliyor acil değilse beklenilebilir.
Eğer acilse B650 Gaming Plus Wi-Fi bakılabilir diğer arkadaşların da dediği gibi.

1766339087114.png

VRM sıcaklıkları da fena sayılmaz.

@efebatiin, düşeceğinden emin miyiz hocam? Bunu sormamın amacı zaten kısıtlı bütçem var. TUF Gaming anakartı beklerken, MSI zamlanırsa ve TUF anakartta beklediğim seviyeye düşmezse ortada kalırım. Ayrıca Çöp Crate (Armoury Crate) uygulamasından kurtulmak istiyorum bir yandan da. :D

Sıcaklıklardan pek anlamıyorum hocam, sizce iyi seviyede mi?

@efebatiin, düşeceğinden emin miyiz hocam? Bunu sormamın amacı zaten kısıtlı bütçem var. TUF Gaming anakartı beklerken, MSI zamlanırsa ve TUF anakartta beklediğim seviyeye düşmezse ortada kalırım. :D

Sıcaklıklardan pek anlamıyorum hocam, sizce iyi seviyede mi?

Emin değilim :D ne olacağı belli olmuyor fiyatların.
Test için 7950X kullanılmış oldukça ısınan bir işlemci olmasına rağmen sıcaklıklar iyi seviyede.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar güncel kullanmış olduğum anakarttan aslında memnundum fakat birkaç sorunum vardı. Anakartım ASUS Prime B650M-R. Bu sorunların da bahanesi üzerine giriş seviye sayılabilecek anakartımı yükselterek, iyi işlemci beslemesine sahip bir anakarta geçmek istiyorum.

• Almakta çekindiğim ama seçeneklerimin arasında olan Anakart: GIGABYTE B850M FORCE

• Almayı düşündüğüm Anakart: MSI MB B650 GAMING PLUS WIFI

Zam yemeseydi düşündüğüm Anakart: Gigabyte B650 Eagle

B850M Force da bakabilirsin. Wi-Fi olmayan bir anakart Wi-Fi istersen Gaming Plus Wi-Fi iyi bir seçenek.

Emin değilim. :D Ne olacağı belli olmuyor fiyatların.
Test için 7950X kullanılmış, oldukça ısınan bir işlemci olmasına rağmen sıcaklıklar iyi seviyede.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MSI anakartın üstünde olanlar 14 derece fark atmış olmasının sebebi çok daha iyi olmaları değil mi? Yoksa farklı bir sebebi mi var?

B850M Force da bakabilirsin. Wi-Fi olmayan bir anakart Wi-Fi istersen Gaming Plus Wi-Fi iyi bir seçenek.
B850 Force port sayısından ve mATX olmasından dolayı son çare olarak düşündüm. Wi-Fi ihtiyacım yok fazla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı