8.000 TL'ye kadar RTX 4080 sistem için monitör önerisi

MSI tercih edilebilir tabii ama aradaki farka değeceğini düşünmüyorum. Fiyat farkı + Nano IPS, Dell alınır.

birden ortalığı aklımı karıştırdın

1. Seçenek

MSI OPTIX MAG274QRX 27 240Hz 1ms (13.000TL)​

https://www.amazon.com.tr/MSI-Optix-MAG274QRX-oyun-monit%C3%B6r%C3%BC/dp/B0B4SFJXX4

2. Seçenek

Dell S2721DGFA 27" 165Hz 1ms (Hdmı + Display) Qhd IPS (9000tl)​

https://www.hepsiburada.com/dell-s2...hdmi-display-qhd-ips-monitor-pm-HBC000003ZS9U

3. seçenek

HP Omen X 27 6FN07AA 27" 1 MS 240 Hz (9.000Tl)​

Kafa karışacak bir şey yok çünkü 4080'e 240Hz diye 2K TN panel monitör almanın bir mantığı yok.

Gecikme olarak HP biraz daha iyi ama büyük bir fark sayılmaz.

Parlaklık olarak dell biraz daha iyi.

Kontrast olarakta benzerler.

Hp ise görüntü açısından biraz daha iyi, ayrıca 240 HZ avantajı var.

Kafa karışacak bir şey yok çünkü 4080'e 240Hz diye 2K TN panel monitör almanın bir mantığı yok.

TN Panel diyorsun ama görüntü olarak IPS panellerin çoğundan iyi bir monitör o. Viewing Angle dışında TN problemin eksilerini almıyor o monitör.

İlk defa TN monitör IPS monitörlerden daha iyidir diyip savunan birisini görüyorum.
Hocam Eğer benim param var almışken en iyisini alayım koymaz diyorsanız kafa karışıklığına gerek yok. MSI alın geçin.
Haaa şayet biraz daha ucuz olsun diyorsanız Dell monitörde gayet iyidir alabilirsiniz.
IPS dışı almayın

TN Monitör IPS monitörlerden daha iyidir demedim.
BU TN monitör IPS'lerin çoğundan iyidir dedim. İnternette incelemesi var bir sürü, dE değeri olarak daha iyi HP X 27.

TN monitör IPS monitörlerden daha iyidir demedim.
Bu TN monitör IPS'lerin çoğundan iyidir dedim. İnternette incelemesi var bir sürü, de değeri olarak daha iyi HP X 27.

Orta-üst seviye TN ile giriş seviyesi IPS karşılaştırırsak doğrudur. Monitörün renkleri diğer TN panellere oranla daha başarılı inceleme testelerinde belli zaten. Ancak arkadaşın bütçesi 2K IPS almaya da yetiyor. S2721DGFa ile MAG274QRX arasında 4K fiyat farkı olduğu için S2721DGFa önerdik. Viewing angle olması normal bir şey zaten TN panellerin hepsinde görüyoruz. Sadece viewing angle olsa iyi ancak görüntüde de gözle görülür fark mevcut.

Dell'in panelinin sRGB Gamut Area olarak daha iyi HP'nin dE oranı daha iyi. İkiside görüntü olarak iyi modeller zaten bundan ikimizde şüphesi yok. Benim atma sebebim arkadaşın yüksek HZ istemesi. Hem yüksek HZ zevkini alır, hem QHD kullanır. Hem görüntü kalitesi olarak çokta kaybı olmaz.

Şu anki piyasada VG27AQZ tercih etmenizi öneririm hocam çünkü fiyatını tek hakeden o yani diğerleri çok zam yedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…