8.000 TL'ye kadar RTX 4080 sistem için monitör önerisi

240hz almak için kablo Display port kablosu takmam lazımmış. onuda çözdük.

yaşadığım bir sıkıntıvar şimdi onu aktarayım gerçi yarın belli olacak ama önden bilgi sahibi olan varsa bilgilendirir ise güzel olur

pc toplama aldım ekran kartını farklı kolide gönderdikleri için gelmedi henüz
kasa geldi ekran kartı yarın gelecek
kasayı monitöre bağlıyorum herhangi bir görüntü aktarımı yok
no signal veriyor monitör.

1-) ekran kartı takılı değil iken anakarttan görüntü almazmıyım
ana kart modeli Ana kart Asus Tuf gaming Z690 Plus Wifi DDR5

almam lazım derseniz şöyle bir bilgi var

2-) araştırmalarım sonucu şöyle bir bilgi edindim. eğer ana kart bios güncel değilse takılan işlemciyi desteklemez ve görüntü vermez

buna istinaden bios güncellemesi lazım

örneğin benim kasa ekran kartının üretim özelliklerinie baktım intel 12. nesle kadar destekliyor
şuan takılı olan 13. nesil intel

takılı olanı çıkarıp 12. nesil ve altı bir işlemci takıp bios güncellemesi yaptıktan sonra 13. nesil intel işlemciyi tekrar taktığımda ancak görüntü alabilirim diye bilgiye ulaştım.

bunu itopya gamegaraj gibi sistem toplama yerleri kendileri yapması lazım değil mi

Yada bunların hepsi kuruntu ekran kartı gelip taktığımda görüntü gelecek mi monitöre.

şimdiden teşekkürler

@messinicocugu @Lory7 @Uber Lodos

Son düzenleme:

Kusura bakma konuyu pek takip edemedim sisteminin bileşenleri neydi?

İşlemci modeli nedir?

işlemci: i7 13700KF

ekran kartı inno 3d RTX 4080

Ana kart Asus Tuf gaming Z690 Plus Wifi DDR5

Ram Kingston Fury Beast RGB (32gb) 6000MHZ

Depolama Kingston KC3000 1TB 7000/6000MB/s PCIe 4.0 m.2 Gen4

Soğutucu Cougar Aqua 360 3x fan 360mm Sıvı CPU soğutucu

Güç kaynağı Cougar CGR-GEX 850W+ 80 Gold FULL modüler

Kasa Cooler Master MasterCase h500 ARGB Mesh Akrilik Mid Tower

ama ekran kartı takılı değil henüz kargoda
diğer bileşenler takılı

İşlemci modeli nedir?

Kusura bakma konuyu pek takip edemedim sisteminin bileşenleri neydi?

ekran kartı inno 3d RTX 4080

Ana kart Asus Tuf gaming Z690 Plus Wifi DDR5

Ram Kingston Fury Beast RGB (32gb) 6000MHZ

Depolama Kingston KC3000 1TB 7000/6000MB/s PCIe 4.0 m.2 Gen4

Soğutucu Cougar Aqua 360 3x fan 360mm Sıvı CPU soğutucu

Güç kaynağı Cougar CGR-GEX 850W+ 80 Gold FULL modüler

Kasa Cooler Master MasterCase h500 ARGB Mesh Akrilik Mid Tower

Görüntü alamaman normal çünkü işlemcinde dahili GPU yok ekran kartı takınca alabileceksin.
Sistemi hazır aldıysan aldığın site senin için BIOS ayarlarını yapar ve günceller.

Neden 4k oynayabilecek sistemde 2k oynasın ki?

Hocam elinizdeki sistem 4k oynatmaya elverişli neden 2k tercih ettiniz ki ? @pokebuha

Neden 4K oynayabilecek sistemde 2K oynasın ki?

Hocam elinizdeki sistem 4K oynatmaya elverişli neden 2K tercih ettiniz ki? @pokebuha

16 GB VRAM ile uzun ömürlü, değil üstüne oynatabilecek olması zorunluluk yapmıyor 4K'da 2 yıl gideri varsa 2K'da 4 yıl.

16 GB VRAM ile uzun ömürlü, değil üstüne oynatabilecek olması zorunluluk yapmıyor 4K'da 2 yıl gideri varsa 2K'da 4 yıl.
Ya dostum öyle bir şey mi var .d Anı yaşamak lazım o olsa bu olsa diye bir şey mi var gtx 1080 ile 4k oynayan insanlar varken 4080 gayet yeterli 1080p ile 2k arasında çok fark yok ama 4k çok güzel bir deneyim sunuyor hiç deneyim etttiniz mi? Neden 60k para verip 4k oynamasın ki monitöre zaten 13k para ödemiş 2k monitöre 13k ödemektense gidip 4k 144hz almak daha mantıklı değil mi hem de dizi film izlerken de işine yarar. Bütçesi olmasa tamam da bütçe varken 4k çok daha iyi bir seçenek.
İyi o zaman senin elinde 4080 olsa 2k ya da gerek yok 2kda 4 yıl götürecekse 1080p'de 8 yıl götürür diye 1080p mi tercih edeceksin?

1-2 yıl sonra paylaşımlı kullanıp 20FPS oynerken yine anı düşünürsün.

Görüntü alamaman normal çünkü işlemcinde dahili GPU yok ekran kartı takınca alabileceksin.
Sistemi hazır aldıysan aldığın site senin için BIOS ayarlarını yapar ve günceller.
2 gündür araştırıyorum sordum bir çok kişiye genelde bios güncel değildir ondan dediler. biosun 13. nesli desteklemiyor önce 12 nesil ve altı bir işlemci tak güncelleştir sonra 13. nesil işlemcini tak olur dediler
kimse senin cpu da gpu yok görüntü veremez zaten demedi 2 gündür kara kara düşünüyordum nasıl yapacağım bios güncellemeyi diye

teşekkürler bilgilendirdiğin için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…