Hocam şöyle bi baktım da şimdi benim ekran kartı Nvidia olacak ama Lenovo'da AMD FreeSync var gözüküyor G-SYNC yok bu sıkıntı oluşturmaz mı? FPS sabitleme yapamayacak mıyım?
Bi de Adaptive Sync yok Lenovo'da bu kötü değil mi
Biraz yordum seni ama kusura bakma
2 monitör aldırtıran kim yav?
@MeReKGs67 Bence şu an en iyi fiyat gibi LG'ye 4 günde bir ton zam gelmiş.
@MeReKGs67 Lenovo monitörde saydıklarının hiçbiri yok. Monitörün default ayarları çok kötü sadece menüsünden birkaç ayar çekmelisin onunda rehberi var atayim.
Lenovo R25-I30 aldım herhangi bir kurulum, ayar yapmam lazım mı yardımcı olabilir misiniz?
www.technopat.net
teşekkürler bakıcam
@GoDd1
- Stok olarak "Warm" geliyor, onu "Neutral" yap.
- Istege bagli HDR on/off yaparsin.
- R G B ayarlarindan G'yi kis, digerleri ayni kalsin. R25i-30 alanlarin hepsi ekrani bir tik yesilimsi gordugunu soyluyordu, G'yi kisinca duzeliyor.
- Overdrive 2-3-4'ten birisi en iyi ayardi ama hangisiydi unuttum. Ucunu de UFO testi acip kiyaslarsin, en iyisi hangisi ise onu secerek kullanirsin.
Sende şimdi bu ayarlar nasıl hocam nasıl kullanıyorsun
Hocam bir de monitörünüzde bunu deneyebilir misiniz merak ettim açıkçası kusura bakmayın çok şey istiyorum sizden ama çok kararsızım
Ben geçen aylarda AOC 24G2SP satın almıştım. Karanlık odada siyah ekran açınca koyu mavimsi siyah bir ekranı vardı, siyahları parlıyordu. Bu yüzden iade ettim. Arka ışıklandırması fazla olduğu için siyah sahnelerde siyaha yakın bile renk veremiyordu. Hiç beğenmedim kısacası.
Lenovo monitör hakkında böyle bir yorum yapılmış. Bizzat kullanan biri olarak bu yorum hakkında ne dersin trendyoldan satın almış bir kullanıcı
Merhabalar arkadaşlar ürün elime geçeli 5 6 saat oldu incelenebilecek her şeyi inceledim farklı monitörlerden vazgeçip bu monitörü aldım. Şimdi size deneyimlerimi aktaracağım çünkü kimse tam olarak uzunlamasına açıklama yapmamış. Ürün öncelikle güzel gözüküyor kesinlikle , ayakları gerçekten yere sağlam oturuyor düşer mi gibi bir düşünceniz olmaz. Eğer üründeki mprtyi açmazsanız parlaklığı da yeteri kadar iyi durumda. 180hz overclock da sadece 30dakika. Benim düşüncem bu monitörü fps tarzı oyun oynamayan arkadaşlar alırsa daha çok mutlu olur çünkü üründe 0.5 1 ms ve 2ms aralıklarında kullanmak isterseniz gözle görülür şekilde ghosting problemi var. Bu üründe tamamen kronik bir durum bu keşke bana birisi söyleseydi de tekrardan düşünebilseydim. Tabi ghostingi azaltabilme gibi bir lüksünüz var. O da monitörün arayüzünden overdrive ayarını değiştirebilirsiniz overdrive ne kadar düşük olursa o kadar yüksek ms alırsınız. 0.5ms (MPRT) / 1ms (Level 5) / 2ms (Level 4) / 3ms (Level 3) / 4ms (Level 2) / 5ms (Level 1) hatta şunu da atıyım direkt lenovo yetkilisinden aldım bu bilgileri. Overdrive 4 ve mprtde ghosting yapıyor. Bu bence bu monitörün 1. eksisi. İkinci olarak da diyelim ki ghostinge de eyvallah dedim ben 0.5 ms almak istiyorum diyorsunuz. İşlerin asıl tadı orda kaçıyor. Bunun için mprtyi açmanız gerekiyor mprtyi de açtığınızda birinci olarak freesync kullanamıyorsunuz ikinci olarak parlaklık değeri gözle görülebilecek kadar düşüyor. ve bir de bunlara ek ghosting de oluyor. Monitörü alıcak arkadaşlar bunları göz önünde bulundursun.Şahsen ben bunları bilseydim bu monitörü tercih etmezdim.
AOC için de bu yorum yapılmış çok kararsız kaldım off
hikayeli oyunlarda performansı berbat.motion blur var ve vaad ettiği 1 ms gtg ile alakası yok.120 fps civarı almam gerekti hikayeli oyunlardan.overdrive mediumdaydı.rekabetçi oyunlarda 180 fps de performansı müthiş.bulanılılık yok veya yok denecek kadar az.zevk alıyorsun.görüntü renk kalitesi geniş renk gamutuna sahip olduğundan rts modunda mükemmele yakın ve çok canlı.fakat renklerde pembemsi vb. renk tonlamarı mevcut.videolarda veya filmlerde insanların suratları doğallıktan uzaklaşabiliyor.fazla tat veremeyebiliyor.ekrannın karşısındayken parlak ve canlı olan görüntü yaklaşık 90 drece açıdan ve 3-5 metre uzaklıktan filmlerde soluklaştı.ıps de böyle sorunlar yaşnamamsı lazım.178 derece açı vaadi var çünkü.bu gibi sorunlara katlanabiliyorsanız özellikleri bakımından alınabilcek bir ürün.ama fiyatına göre performansı berbat.