8.000 TL'ye RTX 4060 sistem için monitör önerisi

Bütçe
8000
Doğruymuş bildiğim o zaman 2K'yı 1080p'ye düşürdümü görüntü çamurlaşıyor.

AOC ile Lenovo arasında AOC için kontrastı daha iyi diye onu tercih etmelisin diyenler olmuş. LG hakkında bir bilgim yok akakçede popülerler arasında diye buraya aldım

@heretictheloner 2K oynatmaz o kart mecburen 1080P oynayacak çamur gibi görüntü olacak. r25i-30 bende var güzel monitör tavsiye ederim.
adamın bütçesi var ki en iyi monitörü alsın adama niye 2 monitör aldırtıyorsun görüntü çamurlaşmasını abartmayın bu kadar

1-2 Bin TL fiyat farkı önemli değil amaç adam gibi bir şey olsun :D Evet AOC menüsü kötü haricinde öneriliyor sanırım

Hocam bir de AOC alacaksam nereden alayım sizce Sinerji, Trendyol, Hepsiburada, İncehesap? Neredeyse hepsi aynı fiyata satıyor.

Buradan al.

Oynatmaz manasında değil, ileride çıkacak oyunlar için RAM yetmeyebilir demek istedim.
Hem VRAM yetmeyebilir çünkü 2K'da oyunlar 8GB'tan fazla VRAM yiyor diye biliyorum. Hem de çoğu yeni oyunda (gerçi ben eski oyunları daha çok oynayacağım şu anda da) 30 FPS olmasa da 60 FPS'i zor görür diye düşünüyorum bilmem yanlışmıyım

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

şöyle bir video buldum bi bakıcam

@GoDd1 Hocam son bir sorum AOC almaya karar verdim galiba ama bu gece daha bekleyecem başka yorumlar gelebilir sence 4689 TL iyi bir fiyat mı şu an için yoksa beklenir mi acelem yok çünkü. Vatandan siparişimi verdim kasanın ama daha gelmesine çok var gibi

@MeReKGs67 Açıkçası kağıt üstüne göre değilde ben kendi deneyimlerime göre aktarayim sana. R25i-30'un renk kalitesinden çok memnun kaldım ve hoperlör kalitesi çok iyi. Aynı zamanda ayakları çok sağlam böylelikle monitörün düşme şansı azalıyor. Eğer diğer monitörlerden kullanıcı çıkarsa onlarda deneyimlerini yazarsa iyi bir sonuç yakalayabilirsin.
Hocam AOC monitör hakkında

Kullanıyorum. Srgb modu hariç renk gamutunda ciddi sapma var. Youtube yabancı inceleme videolarını izlerseniz görürsünüz. Bana göre fiyatının monitörü değil.

Kardeşime aldık bi problemi yok ama renk profilleri berbat, hdr off yapınca ya programdan yada monitör menüsünden renk saçma sapan çamur gibi oluyor elimde çook eski aoc monitör var onda da renk ayarları çok dengesiz, bunu halledememişler, tavsiyem alırsanız da program yerine microsoft store da monitorian uygulaması ile parlaklık ayarlamak hdr ı windowstan açmak son olarak fps moduna monitör menüsünden geçmek bu şekilde bu saçma renk profillerine denk gelmezsiniz.

şeklinde yorumlar gelmiş sizdeki lenovo monitörde böyle problemler var mı renk profillerinde falan?

adamın bütçesi var ki en iyi monitörü alsın adama niye 2 monitör aldırtıyorsun görüntü çamurlaşmasını abartmayın bu kadar
2 monitör aldırtıran kim yav?

@MeReKGs67 Bence şu an en iyi fiyat gibi LG'ye 4 günde bir ton zam gelmiş.

@MeReKGs67 Lenovo monitörde saydıklarının hiçbiri yok. Monitörün default ayarları çok kötü sadece menüsünden birkaç ayar çekmelisin onunda rehberi var atayim.

Screenshot_51.png

Hocam şöyle bi baktım da şimdi benim ekran kartı Nvidia olacak ama Lenovo'da AMD FreeSync var gözüküyor G-SYNC yok bu sıkıntı oluşturmaz mı? FPS sabitleme yapamayacak mıyım?

Bi de Adaptive Sync yok Lenovo'da bu kötü değil mi

Biraz yordum seni ama kusura bakma

2 monitör aldırtıran kim yav?

@MeReKGs67 Bence şu an en iyi fiyat gibi LG'ye 4 günde bir ton zam gelmiş.

@MeReKGs67 Lenovo monitörde saydıklarının hiçbiri yok. Monitörün default ayarları çok kötü sadece menüsünden birkaç ayar çekmelisin onunda rehberi var atayim.

teşekkürler bakıcam

@GoDd1
  • Stok olarak "Warm" geliyor, onu "Neutral" yap.
  • Istege bagli HDR on/off yaparsin.
  • R G B ayarlarindan G'yi kis, digerleri ayni kalsin. R25i-30 alanlarin hepsi ekrani bir tik yesilimsi gordugunu soyluyordu, G'yi kisinca duzeliyor.
  • Overdrive 2-3-4'ten birisi en iyi ayardi ama hangisiydi unuttum. Ucunu de UFO testi acip kiyaslarsin, en iyisi hangisi ise onu secerek kullanirsin.
Sende şimdi bu ayarlar nasıl hocam nasıl kullanıyorsun

Hocam bir de monitörünüzde bunu deneyebilir misiniz merak ettim açıkçası kusura bakmayın çok şey istiyorum sizden ama çok kararsızım :D

Ben geçen aylarda AOC 24G2SP satın almıştım. Karanlık odada siyah ekran açınca koyu mavimsi siyah bir ekranı vardı, siyahları parlıyordu. Bu yüzden iade ettim. Arka ışıklandırması fazla olduğu için siyah sahnelerde siyaha yakın bile renk veremiyordu. Hiç beğenmedim kısacası.

Lenovo monitör hakkında böyle bir yorum yapılmış. Bizzat kullanan biri olarak bu yorum hakkında ne dersin trendyoldan satın almış bir kullanıcı

Merhabalar arkadaşlar ürün elime geçeli 5 6 saat oldu incelenebilecek her şeyi inceledim farklı monitörlerden vazgeçip bu monitörü aldım. Şimdi size deneyimlerimi aktaracağım çünkü kimse tam olarak uzunlamasına açıklama yapmamış. Ürün öncelikle güzel gözüküyor kesinlikle , ayakları gerçekten yere sağlam oturuyor düşer mi gibi bir düşünceniz olmaz. Eğer üründeki mprtyi açmazsanız parlaklığı da yeteri kadar iyi durumda. 180hz overclock da sadece 30dakika. Benim düşüncem bu monitörü fps tarzı oyun oynamayan arkadaşlar alırsa daha çok mutlu olur çünkü üründe 0.5 1 ms ve 2ms aralıklarında kullanmak isterseniz gözle görülür şekilde ghosting problemi var. Bu üründe tamamen kronik bir durum bu keşke bana birisi söyleseydi de tekrardan düşünebilseydim. Tabi ghostingi azaltabilme gibi bir lüksünüz var. O da monitörün arayüzünden overdrive ayarını değiştirebilirsiniz overdrive ne kadar düşük olursa o kadar yüksek ms alırsınız. 0.5ms (MPRT) / 1ms (Level 5) / 2ms (Level 4) / 3ms (Level 3) / 4ms (Level 2) / 5ms (Level 1) hatta şunu da atıyım direkt lenovo yetkilisinden aldım bu bilgileri. Overdrive 4 ve mprtde ghosting yapıyor. Bu bence bu monitörün 1. eksisi. İkinci olarak da diyelim ki ghostinge de eyvallah dedim ben 0.5 ms almak istiyorum diyorsunuz. İşlerin asıl tadı orda kaçıyor. Bunun için mprtyi açmanız gerekiyor mprtyi de açtığınızda birinci olarak freesync kullanamıyorsunuz ikinci olarak parlaklık değeri gözle görülebilecek kadar düşüyor. ve bir de bunlara ek ghosting de oluyor. Monitörü alıcak arkadaşlar bunları göz önünde bulundursun.Şahsen ben bunları bilseydim bu monitörü tercih etmezdim.

AOC için de bu yorum yapılmış çok kararsız kaldım off

hikayeli oyunlarda performansı berbat.motion blur var ve vaad ettiği 1 ms gtg ile alakası yok.120 fps civarı almam gerekti hikayeli oyunlardan.overdrive mediumdaydı.rekabetçi oyunlarda 180 fps de performansı müthiş.bulanılılık yok veya yok denecek kadar az.zevk alıyorsun.görüntü renk kalitesi geniş renk gamutuna sahip olduğundan rts modunda mükemmele yakın ve çok canlı.fakat renklerde pembemsi vb. renk tonlamarı mevcut.videolarda veya filmlerde insanların suratları doğallıktan uzaklaşabiliyor.fazla tat veremeyebiliyor.ekrannın karşısındayken parlak ve canlı olan görüntü yaklaşık 90 drece açıdan ve 3-5 metre uzaklıktan filmlerde soluklaştı.ıps de böyle sorunlar yaşnamamsı lazım.178 derece açı vaadi var çünkü.bu gibi sorunlara katlanabiliyorsanız özellikleri bakımından alınabilcek bir ürün.ama fiyatına göre performansı berbat.

Son düzenleme:
@MeReKGs67 hocam çok büyük yazmışsınız telefondan hepsini cevaplayamam ama söylediğiniz ayarlar yapılı bende zaten. :D
Valla 4 5 saattir 2 monitörü inceliyorum kafam o biçim sabah işe gidecem daha 😅

Hocam bilgisayara geçtimi okursunuz artık hepsini şimdilik sadece şunu okusanız yeter 😄 senin monitörü alan birinin yorumu

Merhabalar arkadaşlar ürün elime geçeli 5 6 saat oldu incelenebilecek her şeyi inceledim farklı monitörlerden vazgeçip bu monitörü aldım. Şimdi size deneyimlerimi aktaracağım çünkü kimse tam olarak uzunlamasına açıklama yapmamış. Ürün öncelikle güzel gözüküyor kesinlikle , ayakları gerçekten yere sağlam oturuyor düşer mi gibi bir düşünceniz olmaz. Eğer üründeki mprtyi açmazsanız parlaklığı da yeteri kadar iyi durumda. 180hz overclock da sadece 30dakika. Benim düşüncem bu monitörü fps tarzı oyun oynamayan arkadaşlar alırsa daha çok mutlu olur çünkü üründe 0.5 1 ms ve 2ms aralıklarında kullanmak isterseniz gözle görülür şekilde ghosting problemi var. Bu üründe tamamen kronik bir durum bu keşke bana birisi söyleseydi de tekrardan düşünebilseydim. Tabi ghostingi azaltabilme gibi bir lüksünüz var. O da monitörün arayüzünden overdrive ayarını değiştirebilirsiniz overdrive ne kadar düşük olursa o kadar yüksek ms alırsınız. 0.5ms (MPRT) / 1ms (Level 5) / 2ms (Level 4) / 3ms (Level 3) / 4ms (Level 2) / 5ms (Level 1) hatta şunu da atıyım direkt lenovo yetkilisinden aldım bu bilgileri. Overdrive 4 ve mprtde ghosting yapıyor. Bu bence bu monitörün 1. eksisi. İkinci olarak da diyelim ki ghostinge de eyvallah dedim ben 0.5 ms almak istiyorum diyorsunuz. İşlerin asıl tadı orda kaçıyor. Bunun için mprtyi açmanız gerekiyor mprtyi de açtığınızda birinci olarak freesync kullanamıyorsunuz ikinci olarak parlaklık değeri gözle görülebilecek kadar düşüyor. ve bir de bunlara ek ghosting de oluyor. Monitörü alıcak arkadaşlar bunları göz önünde bulundursun.Şahsen ben bunları bilseydim bu monitörü tercih etmezdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı