8.1 ISO'su kullanılarak Embedded kurulur mu?

Makaleler
5
Yer
İstanbul, Avcılar
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Bilgisayar: Asus GTX 1060 6 GB Dual White GPU, Intel i7 3770s CPU, Gigabyte 240 GB SSD, H61M-K mainboard, Corsair 550W PSU, 500+500 5200+7200 RPM HDD

Ekipmanlarım: Havit GK52 Mikrofon, MS1002 Mouse, Blic T60 Klavye, Fuxi H3 Kulaklık

Telefon: S8 (dreamlte) & Redmi Note 9 (merlinx)
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Bu işlemi Windows 8.1 Pro ve Windows 8.1 embedded Pro sürümleri üzerinde yapmak istiyorum. Sebebi kurulumda sorun çıkarsa, format diskine girip Windows 8.1 Pro sürümünü tekrar indirmek istiyorum. @Soft Donanım hocam rehber sizin olduğu için daha iyi bilirsiniz diye düşünüyorum.

Böyle yapmak yerine multiboot flash hazırlayabilirsiniz. Kurulumda sorun çıkarsa multiboota attığınız diğer 8.1 ISO'su ile kurulum yaparsınız.

Multiboot USB hazırlamak için bu program yeterli olur.
Peki hocam sağolun. Zaten az önce denedim ISO dosyasında değişiklik yapamadım. Şimdi attığınız programı deneyeceğim.

@Wheetau hocam indirdim dosyaların çıkarılacağı sürücüyü seçin diyor ve uygulama çok kasıyor. Ne yapacağım?

Ventoy kullanmanız daha mantıklı olabilir gibi. Vento'yu indiriyorsunuz daha sonra USB tanıtıp direkt ISO dosyalarını içine atıyorsunuz daha sonra da boot menusunden USB seçtiğiniz anda Ventoy arayüzü açılıyor buradan kurmak istediğiniz sürümü seçiyorsunuz. (eğer ki düzenlenmemiş ISO'yu direkt atarsanız ve sistem desteklemiyorsa Windows 11 hata verebilir)

Ventoy kullanmanız daha mantıklı olabilir gibi. Vento'yu indiriyorsunuz daha sonra USB tanıtıp direkt ISO dosyalarını içine atıyorsunuz daha sonra da boot menusunden USB seçtiğiniz anda Ventoy arayüzü açılıyor buradan kurmak istediğiniz sürümü seçiyorsunuz. (eğer ki düzenlenmemiş ISO'yu direkt atarsanız ve sistem desteklemiyorsa Windows 11 hata verebilir)
Hocam hangisi daha kolay? Çünkü pek zamanım yok.

Dediğim sürümde kolay yani de ISO'yu düzenlemeniz gerekebilir sistem gereksinimlerinizi bilmiyorum.(Windows 11 açısından konuşuyorum)

Peki hocam sistemim bu:

GA-945GCM-S2L Gigabyte anakart Intel HD Graphics ekran kartı Apacer Panther Sarı SSD 120 GB NTFS Bios: Legacy/Eski

@Zerons @576864 hocalarım indirdim Ventoy ZIP dosyasını ama beklediğim değil de 3 farklı program geldi.

Son düzenleme:
Merhaba. Bu işlemi Windows 8.1 Pro ve Windows 8.1 embedded Pro sürümleri üzerinde yapmak istiyorum. Sebebi kurulumda sorun çıkarsa, format diskine girip Windows 8.1 Pro sürümünü tekrar indirmek istiyorum. @Soft Donanım hocam rehber sizin olduğu için daha iyi bilirsiniz diye düşünüyorum.

Hocam bunu hiç denemedim ama olabilir diye düşünüyorum. Denemek lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı