8-12 Arası Hız Düşüklüğü Ve Ping Sorunu

Oneomous

Kilopat
Yaklaşık ben bu sorunu 2 - 2,5 aydır çekiyorum ve sorun hiç hız kesmeden devam ediyor. Altyapı TTNet'in Turkcell kullanıyorum. Turkcell'i aradığımda klasik her zaman modemi kapatıp açtırıyorlar ve altyapının mükemmel göründüğünü söylüyorlar. Şikayet talebi oluşturduğumda klasik altyapıya gelip bakıldı bir sorun yok, evinizde bir sorun vardır diye. Kardeşim TTNet sabah 12'de gelirse tabi sorun olmaz bunları geçiyorum evdeki kablo, modem 8-12 arasında mı bir şeyler oluyor. İnanılmaz gerçekten. Gerçekten şu sorun hakkında öneriler vermenizi istiyorum. Çünkü sizin ve benim düzeltebileceğim sorundan çıktı. Ping desen oyunda 300 ping'den oyun oynayamıyorum. Yaşadğım ilçe ufak olduğu için yoğunlukla alakası olabileceğini düşünmüyorum varsa da eğer demek ki altyapı kapasitesi baya az yapmışlar.

Dosya Ekleri

• 18.12.2018 speedtest ping.PNG
    18.12.2018 speedtest ping.PNG
    50,7 KB · Görüntüleme: 90
  • 23mbps.PNG
    23mbps.PNG
    63,5 KB · Görüntüleme: 94
Son düzenleyen: Moderatör:
firmware güncelmi?
Firmware nedir,o konu hakkında bilgim yok.
Mevcut santral muhtemelen sadece sizin ilçeye dağıtım yapmıyor. Yoğunluktan başka bir açıklaması yok çünkü bu durumun.
yoğunlukla alakası olduğunu düşünüyordum bende fakat pazar günleri yine 8-12 arasında hız düşüşü oluyor.Yoğunlukla alaklı olsaydı pazar günleri daha erken olurdu diye düşünüyorum.

Gün farketmez pek, her gün için en yoğun saatler bahsettiğiniz saatler.
evet gün içerisinde en yoğun saatler fakat 2 ay öncesine kadar neden yoktu ?
şöyle söyliyeyim yaşadığım bölgede özel bir şirket tarafından wifi yoluyla internet veriliyor,fiyatı gayet ucuz 30tl'den başlıyor.Oyun oynamayanlar insanlar onu kullanıyor o yüzden yoğunluk olabileceği çok düşük daha dün'e kadar yaklaşık 7ay öncesine kadar altyapı geliştirilmiyordu 8mbps kullanıyordum alta 2 tane ev yapıldı.Müteahhit tanıdığı vardı altyapı getirtti galiba :D kısacası yaşadığım bölgede internet kullanan az ve şöyle diyeyim 20mbps felan olur pingde 25 30 olur anlarım yoğun der geçerim aylık 95tl ödüyorum bu internete gerekirse şikayet etmeyi düşünüyorum.
Her nereye aktarılıyorsanız orada bir kapasite yetmezliği var, ondan ötürü ping ve hız düşüklüğü oluyordur, SOL bunun farkındadır, yakında kapasite artırmaya başlarlar.
Yakında dediğiniz ne kadar bir süre ?
2,5ay oldu hala aynı 8gün oldu talep açalı,en son aradığımda ise geniş kapsamlı çalışmalarımız devam ediyor dediler.

2,5 ay çok uzun süre, büyük ihtimal 2019'a gireceğimiz için ertelediler zira cihaz alımı pahalıya geldiği için haliyle 2019 adına ayrılan bütçeden harcama yapmak istediler, başka açıklaması yok.
Ümit ediyorum inşallah öyledir.Şuraya hat değerlerinin fotoğrafını atıcam anlıyorsan yorumlayabilir misin ?
Dün turkcelle sorduğumda böyle birşey yazdı,bu konu hakkında ve altyapı değerleri hakkında ne düşünüyorsunuz ?
turkcell şikayet hakkında.PNG

22:55'de aldığım sonuç;
22.55de ping hattı.PNG

Normal stabil zamanında aldığım sonuç;
22.55de ping hattı.PNG

Yanlışlıkla 2 fotoğrafıda aynı yapmışım,dosya eklerindeki fotoğraf stabil olduğu zamana ait.

Dosya Ekleri

• normal hat değeri.PNG
    normal hat değeri.PNG
    15,5 KB · Görüntüleme: 79
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı