8 - 13 bin TL'ye iş için sistem önerisi

Bütçe
8000-13000 TL

arger

Femtopat
Daha fazla  
İşlemci: AMD Phenom II X3 720.
Anakart: Ga MA770 UD3.
Ekran kartı: Ati Radeon HD4800 serisi.
RAM: DDR2 2gb*2 400 MHz.

Merhaba. 2009 yılından kalan bu bilgisayarı kullanıyorum. İşimden dolayı yer yer 800-900 sekmeli Chrome durumları oluyor. Hatta genelde de böyle kullanıyorum. Aynı anda 500'ün altına pek düşmüyor sekme sayısı. Dolayısıyla kasma durumları oluşuyor bazen ama üzerinde duracak kadar zaman kaybettirecek kasılmalar değil bunlar. Hasılı her ne kadar yetmemesi durumu tam söz konusu değilse de hafiften tarihi eser durumuna doğru gidiyor sistem ve yeni bir sisteme geçsem mi diye daha sık düşünmeye başladım bu aralar. Bu kadar kişisel yazma sebebim yeni geçeceğim sistemin gereksiz yüksek olmasının anlamsızlığı ama aynı zamanda da yeni bir sisteme geçmeye değecek kadar güncel olmasını istemem. Yani tam bir F/P arayışındayım.

Ufaktan bakındığım kadarıyla aklıma yatan sistemler oldu ama yanlış yönlendirmemek adına yazmasam daha iyi. Bütçe konusunda aslında odaklandığım kesin bir aralık yok. Çok mantıklıysa çıkabilirim, mantıksızsa daha fazlasını kullanmayacağım özelliklere vermek yerine SSD'ye veya başka aksamlara veririm diye düşünüyorum.

Herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 5600G işlemci
Msi A520M Pro anakart
16 GB (8*2) 3600 ram
512gb m2 ssd
Frisby FC-9430G 650W 80+ USB 3.0 4 x RGB FAN Midi Tower

İncehesap üzerinden almayı düşünüyorum. Hem sistem, hem de siteyle ilgili tavsiyede bulunabilir misiniz?

İkinci el düşünmüyorum. Bu şekilde 12'ye toplanıyor kasa. Hiç oyun oynanmayacak pcde muhtemelen, ekran kartına ihtiyaç duyulmayacak. +ekran kartı olunca da en az +2 bin çıkacak sanırım toplam tutar. +2 yi kullanmayacağım ekran kartındansa ssdye veririm diye düşünüyorum. Ama derseniz ki 5600gdeki ekran kartıyla +2 verip alınacak ekran kartı çok ciddi fark yaratır/yaratabilir, onu da düşünebilirim.

Bunun dışında özellikle anakart ve kasa+psu seçimlerinde sıkıntı var mı?

Ryzen 5 5600G işlemci.
MSI A520M Pro anakart.
16 GB (8*2) 3600 RAM.
512 GB M.2 SSD.
Frisby FC-9430G 650W 80+ USB 3.0 4 X RGB fan midi Tower.

İncehesap üzerinden almayı düşünüyorum. Hem sistem, hem de siteyle ilgili tavsiyede bulunabilir misiniz?

Çok sekme açıyorsanız RAM'ı yükseltmenizde fayda var.

İşlemciden bağımsız RAM mi yükseltmem lazım. Çok sekmeli bir kullanım için 5600g+2*16GB mı 8600g+2*8GB mı daha mantıklı bu durumda?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı