8+4 anakarta 8 pin CPU bağlantısı yapmak yeterli mi?

wgaijin

Centipat
Ryzen 7 7800x3D işlemci almayı düşünüyorum. Şu tip anakartlara sıkça rastlıyorum; 8 pin bağlantısının sorun yapmayacağını biliyorum ama anakart sadece 8 pinle çalışmaya müsaade eder mi, bunu bilmiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok iyi olur, şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1751409335559.png
    1751409335559.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 35
4 pin ile çalışmaya dahi müsaade ediyorlar 8 pin sahibi anakartlar. Çünkü aynı voltajda pinler. +4 pin yüksek tdp cpular için opsiyonel. Anakart çalışacaktır fakat siz yine de dediğiniz CPU'yu 8 + 4 ile beslemeye çalışın.

8 Pin'in yeteceğini düşünüyorum oradaki +4 pin muhtemelen hard overclock için koyulmuş olabilir. Tabii 12 pin de takabiliyorsan boşta durmasına gerek yok tak gitsin. Sorun yok yani ne de olsa en üst seri ya anakart her türlü imkanı olsun demişlerdir diye ekstra koymuşlardır.

4 pin ile çalışmaya dahi müsaade ediyorlar 8 pin sahibi anakartlar. Çünkü aynı voltajda pinler. +4 pin yüksek TDP CPU'lar için opsiyonel. Anakart çalışacaktır fakat siz yine de dediğiniz CPU'yu 8 + 4 ile beslemeye çalışın.

Hocam 4 pin için PSU'yu sökmem lazım PSU da 4 pin kablo var mıydı onu da hatırlamıyorum çok güzel bir anakart üzülmem diye düşünüyorum böyle de çalışıyorsa çok okey benim için yani her şey bittikten sonra start tuşuna basınca çalışmazsa mort olmayalım :D

Hocam 4 pin için PSU'yu sökmem lazım PSU da 4 pin kablo var mıydı onu da hatırlamıyorum çok güzel bir anakart üzülmem diye düşünüyorum böyle de çalışıyorsa çok okey benim için yani her şey bittikten sonra start tuşuna basınca çalışmazsa mort olmayalım :D
Tak ve çalıştır, ekstra 4 pin agresif overclock için opsiyonel.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı