8+4 GB RAM çalışır mı?

demirabe

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600x
Gigabyte Eagle RX6700XT
Gigabyte B550 Gaming X V2
2x8GB XPG 3200mhz
Frisby 650W 80+
Samsung 970 Evo Plus 2Tb
Benim şimdi 8 GB'lik RAM'im var, Crucial 2133MHz 8 GB CL 15 ve 2 tane Crucial 4+4 GB 2400 MHz RAM'lerim var. Şimdi ben yeni anakart ve yeni işlemciye geçiyorum, 8 GB RAM yeter ama 12 olursa olur dedim. RAM'leri satma gibi bir şansım yok. Bilgisayara bir 4 GB'lik RAM ve 8 GB'lik RAM takarsam ne olur çalışır mı, zarar verir mi sistemime?

8+4 takarsanız evet 12 olur MHz değerleri eşit ise ve RAM'lerde sorun yoksa sorun olacağını sanmıyorum ayrıca bazı RAM'lerde Intel AMD uyumluluğu var onlarada dikkat etmelisiniz.

Şu an olan 4+4 Crucial 2400 MHz CL değerini bilmiyorum ve şu an bende 3 tane RAM var bir tane 8 GB'lık 2 tane 4'lük 8'lik takmadım 4+4 daha iyi MHz değeri falan aynı değil.

Peki 4+4 GB RAM mi daha iyi sadece 8 GB RAM mi daha iyi yoksa 8+4 GB RAM mi daha iyi (bu arada 4 ve 8 GB'lik RAM'lerin MHz ve CL değerleri farklı.

Uyumsuzluk sorunu olmazsa eğer 4+4'lük kısım dual olarak çalışır kalan 4gb'lık kısım ise single olarak çalışır. Pek sorun çıkacağını sanmam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı