8+4 GB RAM'ler Dual Channel Olarak Çalışır mı?

Lintos

Gigapat
Sosyal Tayfı
Makaleler
25
Yer
Colorado, Colorado Springs
Bende GSKILL RipjawsX DDR3-1600MHz CL9 8GB ve Kingston HyperX Genesis DDR3-1600MHz CL9 4GB RAM var. Taktığım zaman dual olur mu ve performans düşüklüğü yaşanır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
MHz aynı olduktan sonra marka veya GB farkında bir sıkıntı yaşamazsın. Güle güle kullanın.

8+4 konfigürasyonda 8 GB'lık olan RAM'in 4 GB'ı dual çalışırken kalan 4'ü single olarak çalışıyordu bildiğim kadarıyla. Flex Mode olsa gerek bu söylediğim şeyin, yüzeysel olarak biliyorum yanlışım varsa bilen biri düzeltir.

Çalışır, kendim Dual Channel olarak çalıştırıyorum 8+4’ü.

Farklı boyuta sahip iki RAM dual channel çalışmaz. 2 yorum da yanlış bilgi içeriyor.
Çalışır güzel kardeşim Benim anneme hediye ettiği lenovo Z580 laptop 4+2 GB dual çalışan RAM var. Bu adamlar fabrika çıkışı bu işi yaptılarsa demekki oluyor.

8+8 Olursa ve iki bellek birebir aynı olduğu durumda çift kanal performans verir. 8+4 Olduğunda çift kanal performans vermez. @Jira bence doğru bilgi vermiş. Videonun 6:54 dakikasında Recep Bey belirtiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…