8+4 GB RAM'ler Dual Channel Olarak Çalışır mı?

8+8 Olursa ve iki bellek birebir aynı olduğu durumda çift kanal performans verir. 8+4 Olduğunda çift kanal performans vermez. @Jira bence doğru bilgi vermiş. Videonun 6:54 dakikasında Recep Bey belirtiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki dual olmasa bile performansa bir katkısı olur mu bilgisayardaki 8+4'ün rahatlatır mı en azından?

8+8 Olursa ve iki bellek birebir aynı olduğu durumda çift kanal performans verir. 8+4 Olduğunda çift kanal performans vermez. @Jira bence doğru bilgi vermiş. Videonun 6:54 dakikasında Recep Bey belirtiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben de mesajımda bunu kastettim. Yani görev yöneticisinde dual channel gözükmesi senin sistemden dual channel performansı alacağın anlamına gelmiyor. Ama gel gelelim ki yorumumuz genel algılanmış. Gereksiz bir yanlış bilgilendirme uyarısı aldık...
4+4 GB Dual ve ek olarak 4 GB tek kanal şeklinde çalışacaktır. Performans konusunda etkisi ne olur bilemiyorum, deneyimim yok.
Ben denedim. Merak ediyorsan sözde dual channel oluyor. Performansı alamıyorsun.

Yani, çalışabiliyormuş. Olmaz demek başka, verim alınamaz demek başka. Bu verim konusunda ise elimde veri olmadığı için bir şey iddia etmedim. Somut bir veri olmadığı için verimsiz de diyemem, verimli de. Bir şeyi bilemememiz veya yanılmamız da çok doğal. Biraz sonra bir başkası da yeni bir gelişmeyle benim burada veya başka bir konuda söylediklerimi geçersiz kılabilir. En başından beri kötü bir niyetim olmadığını söylemeliyim. Tek amacım, bu konuda kalıplaşmış düşüncenin aksi bir şey olduğunu göstermeye çalışmaktı. Benimle birlikte birkaç arkadaşımız da aynı şeyi söylemiş ama yeterince veri sunamadık ve düşünceyi yıkamadık. Kaynak bakımından zayıf bir konuya denk geldik. Belki de aynı soruyu soracak başka kişiler için biraz yardımcı olabileceğiz bundan sonra.

Bu konu ile alakalı resmi bilgilere erişmek isteyenler için kaynak adresinden "Flex mode" bölümünü okumalarını öneririm.

Ben de buraya şu konuyu bırakayım. Mod arkadaşımız burada ''doğru'' kabul edilenlerin tam tersini söylemiş aynı benim dediğim gibi. Madem benim dediğim yanlış, bu konudaki yanlışları da düzeltelim bir zahmet. Ha, eğer attığım konuda yanlış yoksa benim mesajımda da yanlışlık yoktur demek oluyor bu. O halde uyarımı kaldırın.

8 + 4 GB RAM Dual Çalışır mı?

Screenshot_5.png

Ben hala kabul etmiyorum aldığım uyarıyı. Bu kadar uzatmamın sebebi de aldığım 1 saatlik uzaklaştırma değil. Haksızlık. Bilmem anlatabiliyor muyum?

@Taptic Sen bana uyarımı attın, açıklamanı yaptın. Eyvallah. Sana bir şey diyen yok zaten, ben bu yukarıda söylediklerimi ilgili kişiye iletiyorum.

Ben de buraya şu konuyu bırakayım. Mod arkadaşımız burada ''doğru'' kabul edilenlerin tam tersini söylemiş aynı benim dediğim gibi. Madem benim dediğim yanlış, bu konudaki yanlışları da düzeltelim bir zahmet. Ha, eğer attığım konuda yanlış yoksa benim mesajımda da yanlışlık yoktur demek oluyor bu. O halde uyarımı kaldırın.

8 + 4 GB RAM Dual Çalışır mı?

Eki Görüntüle 352636

Ben hala kabul etmiyorum aldığım uyarıyı. Bu kadar uzatmamın sebebi de aldığım 1 saatlik uzaklaştırma değil. Haksızlık. Bilmem anlatabiliyor muyum?

@Taptic Sen bana uyarımı attın, açıklamanı yaptın. Eyvallah. Sana bir şey diyen yok zaten, ben bu yukarıda söylediklerimi ilgili kişiye iletiyorum.
İleti düzeltilip yeteri açıklama yapılmıştır. 4 GB RAM ile 8 GB RAM Dual Channel çalışabilir. Verim konusu tartışılacağı gibi kesinlik olmamalı, zira DDR4 sistemde 8 ve 4 GB RAM birlikte çalışmadı, çalıştıranlar varmış ne mutlu.

Ben denedim. Merak ediyorsan sözde dual channel oluyor. Performansı alamıyorsun.

Aynı şekilde ben de denedim ve okuma/yazma hızlarını da kontrol ettim, iki katı bir artış söz konusu, onu ne yapalım ?
Aynı şekilde 10-15 FPS daha fazla alıyorum.

Son düzenleme:
Farklı boyuta sahip iki RAM dual channel çalışmaz. 2 yorum da yanlış bilgi içeriyor.
CPU-Z'den dual channel ibaresini gören herkes 8+4 belleğin çift kanal çalıştığını iddia ediyor. AIDA64 Bellek Karşılaştırmalı Testi yapmadan ve hızlar ikiye katlanmadan dual channel çalışıp çalışmadığını bilemezsiniz. Şu yoruma yanlış bilgilendirme atan kişiler forumu yönetiyor. Aynısı KMS konularında bana yapıldı. Kanıtlayıp moderatörü yalancı çıkarınca da apar topar yorumlarım silindi. Başka sözüm yok!

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00