8+4 Pin CPU Bağlantılı Anakarta 8 Pin Yeterli mi?

• Konuyu başlatan Kuty
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 6.141

Kuty

Hectopat
Selamlar, günlerdir bu sorunun cevabını arıyorum. Anakart olarak GIGABYTE Z390 AORUS PRO Intel Z390 9th Gen Intel Soket 1151 DDR4 4266MHz(O.C.) RGB Anakart | ITOPYA almayı düşünüyorum. İşlemci olarak ise 9700K alacağım. Elimde 2018'in sonuna doğru indirimde Amazon'dan satın aldığım; Captcha Verification PSU bulunuyor. Benim PSU'mda CPU için sadece 8 pin bağlantı kablosu görünüyor. O da 4+4 olarak sanırım ki; HYDRO G 850W burada öyle gösteriyor olsa gerek.

Bahsettiğim işlemci ve anakartı alırsam mevcut güç kaynağım bağlantı konusunda bana sorun(lar) çıkartır mı? 8+4 İstenilen bağlantıya sadece 8 Pin takmanın ne gibi eksileri olur? Bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Ek olarak, ekran kartımı Gigabyte GeForce RTX2070 Xtreme 8G 8GB GDDR6 256Bit Ekran Kartı bu modelden alacağım ve güç girişinde istediği bağlantı 8 Pin ve 6 Pin. Güç kaynağımda yine bunun için gerekli bağlantı kabloları mevcut mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğim işlemci ve anakartı alırsam mevcut güç kaynağım bağlantı konusunda bana sorun(lar) çıkartır mı? 8+4 İstenilen bağlantıya sadece 8 Pin takmanın ne gibi eksileri olur? Bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.
8 pin yeterlidir. Sorun olmaz. Diğer 4 pin ek güç girişidir. Extreme OC yapıyorsan kullanılması tavsiye edilir. Bu sayede güç kaynağının daha stabil voltaj vermesine imkan tanınır. 8 pin bile tek başına zaten OC'de hemen hemen hiçbir zaman sorun çıkartmaz.
Ek olarak, ekran kartımı Gigabyte GeForce RTX2070 Xtreme 8G 8GB GDDR6 256Bit Ekran Kartı bu modelden alacağım ve güç girişinde istediği bağlantı 8 Pin ve 6 Pin. Güç kaynağımda yine bunun için gerekli bağlantı kabloları mevcut mu?
Mevcut.

Ben sadece 8 PİN bağlantısı kullanarak 0.7 GHZ artış yaptım, stabil bir şekilde ancak üstü zorluyor biraz çünkü şu an 130W güç kullanıyor işlemci tam yükte. Üstü için 8+4 gerekiyor.
1.320V ile 4.6 GHZ 'a çıkıyorsan 8+4 pin ile daha düşük bir voltajda çıkabilme ihtimalin var biraz da işlemci ve anakarta bağlı.
100 TL farkla bu kartı alabilirsin. https://www.amazon.com/Gigabyte-GeF...=rtx+2080&qid=1553059115&s=electronics&sr=1-7

Ben sadece 8 PİN bağlantısı kullanarak 0.7 GHZ artış yaptım, stabil bir şekilde ancak üstü zorluyor biraz çünkü şu an 130W güç kullanıyor işlemci tam yükte. Üstü için 8+4 gerekiyor.
1.320V ile 4.6 GHZ 'a çıkıyorsan 8+4 pin ile daha düşük bir voltajda çıkabilme ihtimalin var biraz da işlemci ve anakarta bağlı.
100 TL farkla bu kartı alabilirsin. Amazon.com: Gigabyte GeForce RTX 2080 Windforce 8G Graphics Card, 3X Windforce Fans, 8GB 256-Bit GDDR6, GV-N2080WF3-8GC Video Card: Electronics
Çok fazla o işlerle uğraşayacağımı zannetmiyorum ama bahsettiğiniz değerler gibi ufak çapta bir şeyler yapabilirim. Görsel açıdan o kart beni tatmin ediyor ve dikey takacağım için istiyorum.

Elimde daha kutusundan hiç çıkmamış bir PSU mevcut. Bunu ederinden aşağıya satıp daha sonra üzerine neredeyse satılacağı miktarın iki katı fiyata bunu almak🤔 Yapacağımı sanmıyorum😅 Elimde hiçbir PSU bulunmasaydı veya eski o zaman alabilirdim.

Bu arada 8 pin ile en fazla hangi değerlere çıkılmış OC’da bunun herhangi bir testi vs var mı?

4 pin bağlantı PSU'nuzda yoksa dönüştürücü ile elde edebilirsiniz, yeni PSU almanıza gerek yok.
Hangi dönüştürücü ile ve 4 Pin bağlantı yukarıda bahsettiğim PSU’da bulunmuyormuş. Hangi kabloyu dönüştüreceğiz?
Bilgim pek yokta bu konularda.
++

@Mert En son yazdığıma da rica etsem yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı