Bende daha önce 8+4 şeklinde kullanmıştım. CPU-Z de Dual yazmasına rağmen 8+8 gibi performans artışı vermemişti. Uyumsuzluk olmazsa FPS düşüşü yaşatmaz ama.
CL değerleri ve markası aynı değil, MHZ'leri aynı olduğu sürece sorun olmaz diye düşünüyordum yanlış düşünüyormuşum. Gta 5 FiveM gibi oyunlara girdiğimde, ram kullanımı %95'lere kadar çıkıyor. Discord, Steam vb. uygulamaları kapatmak zorunda kalıyorum. Onun için bir ram daha almak istiyordum. Dolar kuru mâlumunuz, 500 lira olmuş 0 ramler. Sanırım sıkıntı çekeceğiz bir süre.
Evet, anakartımda 2 RAM yuvası var. A320M-H modeli.
CL değerleri ve markası aynı değil, MHz'leri aynı olduğu sürece sorun olmaz diye düşünüyordum yanlış düşünüyormuşum. GTA 5 FiveM gibi oyunlara girdiğimde, RAM kullanımı %95'lere kadar çıkıyor. Discord, Steam vb. uygulamaları kapatmak zorunda kalıyorum. Onun için bir RAM daha almak istiyordum. Dolar kuru mâlumunuz, 500 lira olmuş 0 RAM'ler. Sanırım sıkıntı çekeceğiz bir süre.
Konuya nokta koyma zamanı gelmiş. Bizzat tecrübe edindim. APU sistemime ilk 16 GB 3200 MHz aldım 30 35 FPS alıyordum +8 3200 daha ekledim yüne 30 35 FPS. Sonra 8+8 3600 ekledim +60 FPS diye tahmin ediyorum sınırlandırma var çözemedim 59 60 61 arası gidip geliyor.