8 + 4 RAM Dual Channel çalışır mı?

Selamlar. Bende 8 GB 2666 MHz RAM var. Yanına 4 GB 2666 MHz RAM taksam, toplam 12 GB 2666 MHz sorun çıkartır mı? FPS düşürür mü?
CL değerleri aynı mı?

Markası aynı mı?

Tıpatıp aynı iki RAM kullanmayı öneriyoruz, öbür türlüsü duruma göre sağlıklı olmayabilir.

Dual Channel olur ama aşırı sağlıklı olmayabilir düşündüğünüz gibi.

Anakartında 2 yuva varsa hiç sıkıntı etme, ama 4 yuva varsa anakart modelini paylaş.
Evet, anakartımda 2 ram yuvası var. A320m-h modeli.
CL değerleri aynı mı?

Markası aynı mı?

Tıpatıp aynı iki RAM kullanmayı öneriyoruz, öbür türlüsü duruma göre sağlıklı olmayabilir.

Dual Channel olur ama aşırı sağlıklı olmayabilir düşündüğünüz gibi.
CL değerleri ve markası aynı değil, MHZ'leri aynı olduğu sürece sorun olmaz diye düşünüyordum yanlış düşünüyormuşum. Gta 5 FiveM gibi oyunlara girdiğimde, ram kullanımı %95'lere kadar çıkıyor. Discord, Steam vb. uygulamaları kapatmak zorunda kalıyorum. Onun için bir ram daha almak istiyordum. Dolar kuru mâlumunuz, 500 lira olmuş 0 ramler. Sanırım sıkıntı çekeceğiz bir süre.

Evet, anakartımda 2 RAM yuvası var. A320M-H modeli.

CL değerleri ve markası aynı değil, MHz'leri aynı olduğu sürece sorun olmaz diye düşünüyordum yanlış düşünüyormuşum. GTA 5 FiveM gibi oyunlara girdiğimde, RAM kullanımı %95'lere kadar çıkıyor. Discord, Steam vb. uygulamaları kapatmak zorunda kalıyorum. Onun için bir RAM daha almak istiyordum. Dolar kuru mâlumunuz, 500 lira olmuş 0 RAM'ler. Sanırım sıkıntı çekeceğiz bir süre.

İade edebiliyorsanız iade edin. Elinizdeki 8 GB RAM'i de satın. Ekleyip 8x2 Dual channel olarak kullanabilirsiniz.

Konuya nokta koyma zamanı gelmiş. Bizzat tecrübe edindim. APU sistemime ilk 16 GB 3200 MHz aldım 30 35 FPS alıyordum +8 3200 daha ekledim yüne 30 35 FPS. Sonra 8+8 3600 ekledim +60 FPS diye tahmin ediyorum sınırlandırma var çözemedim 59 60 61 arası gidip geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı