8.400 TL'ye çalıştıracak eleman bulamıyorum diyen Dürümcü Emmi'nin olayı farklı çıktı

Merhabalar,
Son günlerde sosyal medyada bir tartışma oluştu, biliyorsunuz. İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bir Dürümcü Emmi 8 bin 400 liraya çalışacak eleman bulamadığını, gençlerin iş beğenmediğini, Türkiye'de işsizlik olduğuna inanmadığını söylemişti.

İşin aslı aslında öyle değilmiş. İddialara göre Dürümcü Emmi 8 bin 400 lira maaş yerine, 6 bin lira maaş veriyor. Çalışma saati de 8 saat değil, 15-16 saat. Dürümcü Emmi'de çalışan bir personelin kardeşinin iddiası aşağıdaki gibidir:
  • Kardeş abimi işten atmasın diye altına yorum yazamıyoruz, sen ismimi paylaşmadan yazar mısın? İşçilere 8400 TL değil, 6000 TL veriyor. Bordro atabilirim. Ayrıca 8 saat değil, ortalama 15-16 saat ve tazı gibi koşturuyor, eşek gibi çalıştırıyor. Bu 15 saat içinde yemek ya da sigara molası dahi yok. Ayrıca 2-3 haftada bir izin var, haftalık da değil. İnanmayanlara ispat edebilirim, abim çalışıyor ve iş bulup çıkacak o da buradan. Zaten herkes de oradan kaçıyor. Çünkü insani bir çalışma, çalıştırma yok. Lütfen bunu da paylaşır mısın?
1631431290498.png


Ayrıca ucuz iş gücü olsun diye göçmenlerin de çalıştırıldığı iddia edildi. Kullanıcılar, yetkililere gerekli incelemenin yapılması için çağrıda bulundu. İşin aslı ne yazık ki garsona 8000 ya da 6000 TL veren bir iş yeri görmedim. Veren olsa bile köpek gibi çalıştırıyor, bunun sonucunun da böyle çıkmasına şaşırmadım diyebilirim.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Gökhan Beker, konu hakkında açıklamada bulundu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı