8.500TL GTX 1070 + Monitör Sistem Toplama

MrJacues

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,

PC hakkında fikir sahibi olmak istiyorum öncelikle Vatan Computer Mağazası tarafından toplanması bir problem içerir mi ?

Sistem şu şekilde olacak ;

Anakart : ASUS ROG STRIX Z270G GAMING INTEL Z270 SOKET 4000MHZ(OC)USB3.1 1024TL
RAM : GSKILL 16GB (2X8GB) TRIDENT Z DDR4 3000MHz CL16 1.35v Dual Kit RGB LED 744 TL
Kasa : COOLER MASTER MASTERCASE PRO 3 MINI TOWER mATX Siyah Pencereli KASA 520 TL
Ekran Kartı : ASUS GeForce GTX 1070 OC 8 GB GDDR5 256 Bit NVDIA 2.183 TL
HDD : Seagate SKYHAWK 3.5 2TB Sata 64 MB Cache 5900 RPM 428 TL
SSD : Kingston 240GB HyperX Fury Sata 3.0 500 MB okuma / 500 MB yazma 450 TL
İşlemci : Intel Core i7 6700K Soket 1151 4.0 GHz 8 MB Önbellek 1685 TL
Güç Kaynağı : Corsair Builder CXM Serisi 80 PLUS Bronze 850W Modüler 665 TL
Monitör : ASUS 23" VC239H Full HD HDMI IPS Monitör 761 TL

Fiyatlar küsüratları atılarak belirtilmiştir.
Ekle veya çıkar dediğiniz Kasa & Monitör & Güç kaynağı olarak öneriniz var mı ?

Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar :)

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Öncelikle 8500 TL harcadığınız bir sistemde 80 TL'den kaçıp 6700K değil 7700K tercih etmelisiniz. Güncel her zaman daha iyidir. Bir de tabii ki bir soğutma sistemi de almanız gerekli malesef K ibareli işlemci kutuları stok soğutucu içermiyor.
  • SKYHAWK serisi Seagate'in güvenlik donanımları için ürettiği seri. Bunun yerine standart bir Barracuda serisi harddisk tercih ederseniz daha ucuz olmasına rağmen 7200 RPM olmasıyla daha performanslı olacaktır.
  • Aynı performans, boyut ve güvenilirlikte olmasına rağmen daha ucuz olması sebebiyle SSD seçiminizi Corsair Force LE olarak değiştirebilirsiniz.
  • Güç kaynağı olarak böyle bir sisteme 650 W bile yeterli olacaktır. İleride SLI gibi bir düşünceniz yoksa tek ekran kartı için CXM 650 tercih edebilirsiniz bütçenizi rahatlatıp belki başka bölgelere yönlendirebilirsiniz.
  • Kasa tamamen kişisel zevklere göre alınacak bir ürün. Cooler Master, Corsair, Thermaltake ve NZXT benzeri markalar üst sınıfta yüksek kalite ürünlere sahip. Bu sebeple öncelikli tercihleriniz bunlardan yana olursa iyi olur. Bunun dışında Dark, Zalman gibi markalara da yönelebilirsiniz. Biraz daha fiyat performans ürünü kasalara sahip markalardır.

Ama isterseniz Ryzen sistemde alabilirsiniz, şahsen ben olsam r7 1700 alırdım hem soğutu masrafı yok hem 2k monitör alırsanız performans farkı yok hemde renderda geçiyo. Bence R7 1700 alın ama 7700k da sizi üzmez.

Bence Ryzen topla çünkü 1151 soketinin sonu geliyor ama am4 soketler 2020'ye kadar değişmeyecek. "Yok ben 'geliştirme' yapmam." diyor isen Faiz Can'ın dediği gibi yapabilirsin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı