8+8 anakarta 3 tane 8 pin kablosu nasıl takılır?

Melody0644

Decapat
Daha fazla  
Merhaba bugün elime B650M Gaming Plus Wi-Fi anakartim geçti. Anakart 8+8 bende 3 tane 8 pin kablosu var. Birini ekran kartı için birini de anakart için kullanıyorum. Boşta bir tane kalıyor onu da takmaya çalışıyorum girmiyor, ekran kartı için sanırım. Neyse sisteme güç verdim her şey çalışıyor fakat görüntü yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bugün elime B650M Gaming Plus Wi-Fi anakartim geçti. Anakart 8+8 bende 3 tane 8 pin kablosu var. Birini ekran kartı için birini de anakart için kullanıyorum. Boşta bir tane kalıyor onu da takmaya çalışıyorum girmiyor, ekran kartı için sanırım. Neyse sisteme güç verdim her şey çalışıyor fakat görüntü yok.

CPU, PCI-e beslemesi farklıdır PCI-e takılsa bile sistem start almaz bizzat denediğim için, görüntü almama sabebiniz başka bir şeydir muhtemelen. Anakart üzerinde hergangi bir Debug LED'i yanıyor mu? CMOS yaptınız mı?

CPU, PCI-e beslemesi farklıdır PCI-e takılsa bile sistem start almaz bizzat denediğim için, görüntü almama sabebiniz başka bir şeydir muhtemelen. Anakart üzerinde hergangi bir Debug LED'i yanıyor mu? CMOS yaptınız mı?

Anakart sıfır zaten hocam CMOS gerekli mi yapmayı bilmiyorum zaten debugledlerden CPU ve DRAM yanıyor.

Anakart sıfır zaten hocam CMOS gerekli mi yapmayı bilmiyorum zaten debugledlerden CPU ve DRAM yanıyor.

İşe yaradığı oluyor. Anakartı madem sıfır aldınız sistemi kapatın bir CMOS pinlerini kısadevre edip tekrar açın. Biraz bekleyin görüntü verebilir. Şu da var sistem bileşenleriniz nelerdir?

İşe yaradığı oluyor. Anakartı madem sıfır aldınız sistemi kapatın bir CMOS pinlerini kısadevre edip tekrar açın. Biraz bekleyin görüntü verebilir. Şu da var sistem bileşenleriniz nelerdir?

Jbat1 ile kısa devre yaptım yine olmadı
7600X.
MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi
RX6700.
Patriot Viper Venom 1x16 GB DDR5.
700W 80+ PSU.

Jbat1 ile kısa devre yaptım yine olmadı.
7600X.
MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi
RX6700.
Patriot Viper Venom 1x16 GB DDR5.
700W 80+ PSU.

RAM'i farklı slotlara takıp deneyebilirsin sistemi hemen kapatma biraz beklesin sonuçta anakart 0 olabiliyor bazen uzun sürmesi. Bir de RAM uyumlu mu o var.

RAM tüm slotlara denedim. Sistem içinde bekledim yok kırmızı ve sarı ışık yanıyor sadece görüntüde yok.

10400F sistemde başıma gelmişti başka bir DDR4 RAM ile çözmüştüm o RAM'i tekrar takınca da düzeltmiştim. Yani bu hataları saçma bir şekilde de çözebiliyoruz reçeteyi doğru yazmak lazım işlemciyi söküp tekrar takabilirsin ekran kartsız deneyip işlemciden görüntü alabilirsin...

10400F sistemde başıma gelmişti başka bir DDR4 RAM ile çözmüştüm o RAM'i tekrar takınca da düzeltmiştim. Yani bu hataları saçma bir şekilde de çözebiliyoruz reçeteyi doğru yazmak lazım işlemciyi söküp tekrar takabilirsin ekran kartsız deneyip işlemciden görüntü alabilirsin.

İşlemciden görüntü almayı denedim anlamıyorum yani sorun neyde elimde ekstra bir parça da yok anakarta 2. 8pin kablosumu gerekiyor acaba onun içinde PSU'da 4+4 kablo yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı