8 + 8 GB RAM Dual Channel Çalışır mı?

BATORYA

Kilopat
Sistemimde 8 GB 2400 MHz RAM var. Aynı şekilde bir 8 GB 2400 MHz RAM daha takabilir miyim? Yani 16 GB'a tamamlamış olur muyum ve dual channel olarak çalışır mı? Benzer konulara baktım istediğim cevabı alamadim, pek açıklayıcı gelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
1+1, 2+2, 4+4, 8+8 gibi çiftli kombinasyonlarda dual channel olarak çalışır. Değer farklı olduğunda dual channel olmaz, örneğin 8+4 gibi.
Ayrıca takacağınız yeni RAM'in teknik detayları aynı olmalı.
Voltaj, CL değeri ve frekansına dikkat ederek satın alın.

Birbirinin aynısı 2 belleği beraber taktığınızda dual channel çalışır aksi halde mümkün değil.

Beyler konuyu yanlış yere açmışım kusuruma bakmayın. Verdiğiniz yanıtlardan şunu anlıyorum ki aynı ramımden alırsam dual olarak çalışıyor. Peki @Asım Demir'in dediği gibi 8 GB ramin yanına 4 GB Ram daha eklesem yine aynı Mhz ve Cl değerine sahip olacak sistem 12 GB olarak görür mü ? FPS artışı gözle görülür şekilde artar mı ? keza 6 GB ekran kartım var fakat 8 GB bellekten dolayı GTA 5 gibi oyunlarda fps kaybı yaşıyorum 60'a sabitlenmiyor. Son olarak yani 8+4 yaptığım zaman 12 GB olur mu veya 8+8 yaptığım zaman 16 GB olur mu sağlıklı bir şekilde. Yanlış işlem yapmak istemiyorum. İlgili parça ; Team DDR4 8GB 2400MHz T-Force Vulcan Gaming Soğutuculu Ram Bellek (TM4TVUL240081RD)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…