8 + 8 GB RAM Dual Channel Çalışır mı?

BATORYA

Kilopat
Sistemimde 8 GB 2400 MHz RAM var. Aynı şekilde bir 8 GB 2400 MHz RAM daha takabilir miyim? Yani 16 GB'a tamamlamış olur muyum ve dual channel olarak çalışır mı? Benzer konulara baktım istediğim cevabı alamadim, pek açıklayıcı gelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
1+1, 2+2, 4+4, 8+8 gibi çiftli kombinasyonlarda dual channel olarak çalışır. Değer farklı olduğunda dual channel olmaz, örneğin 8+4 gibi.
Ayrıca takacağınız yeni RAM'in teknik detayları aynı olmalı.
Voltaj, CL değeri ve frekansına dikkat ederek satın alın.

Beyler konuyu yanlış yere açmışım kusuruma bakmayın. Verdiğiniz yanıtlardan şunu anlıyorum ki aynı ramımden alırsam dual olarak çalışıyor. Peki @Asım Demir'in dediği gibi 8 GB ramin yanına 4 GB Ram daha eklesem yine aynı Mhz ve Cl değerine sahip olacak sistem 12 GB olarak görür mü ? FPS artışı gözle görülür şekilde artar mı ? keza 6 GB ekran kartım var fakat 8 GB bellekten dolayı GTA 5 gibi oyunlarda fps kaybı yaşıyorum 60'a sabitlenmiyor. Son olarak yani 8+4 yaptığım zaman 12 GB olur mu veya 8+8 yaptığım zaman 16 GB olur mu sağlıklı bir şekilde. Yanlış işlem yapmak istemiyorum. İlgili parça ; Team DDR4 8GB 2400MHz T-Force Vulcan Gaming Soğutuculu Ram Bellek (TM4TVUL240081RD)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı