8+8 GB RAM kiti önerisi

Ya bende Ballistix 8 GB RAM var ama Sport modeli Letgo'ya da koydum yazan da yok bir kişi buldum onda da 2400MHz var ben arkadaşımdaki RAM'i aldım onda da 2400 MHz vardı taktım sıkıntısız çalıştı ama RAM MHz'si olarak 2400e düşecek otomatikman sence değer mi 2400 almaya yoksa Dual kit mi alayım.

Arkadaşından aldığın RAM mi Ballistix Sport?

2400 ile 2666 MHz arasında çok fark yok, CL değeri de önemli sadece MHz değil. CL x 2000/MHz formülünü bulmak lazım daha çok işimize yarar.

Kaldı ki aslında Intel işlemciler AMD işlemciler kadar MHz'e bağlı değil performansta, 2400 ve 2666 MHz arasında (eğer CL değerleri aynı ise) çok da göze çarpan muhteşem bir fark olmaz.

Burada karar senin açıkçası, Ballistix Sport da iyi RAM'dir.
 
aynen arkadaşımdaki de sport modeli idi ve sıkıntısız çalıştı bf5 te ultrada 60 fps aldım takılmadanda oynadık diğer oyunlardada öyle hem pc im darboğaz yaşamadı şimdi letgoda konuştuğum adam bu ramin 2400 ünü satıyor gidip alsam mı acaba diye düşünüyorumda
yani 2400 mhz ye düşse bile sistemimim bir sıkıntı olmaz yani öylemi
 
Aynen arkadaşımdaki de Sport modeli idi ve sıkıntısız çalıştı BF5'te Ultra'da 60 FPS aldım takılmadan da oynadık diğer oyunlarda da öyle hem PC'm darboğaz yaşamadı şimdi Letgo'da konuştuğum adam bu RAM'in 2400'ünü satıyor gidip alsam mı acaba diye düşünüyorum da.
Yani 2400 MHz'ye düşse bile sistemimim bir sıkıntı olmaz yani öyle mi?

Sorun olmaz, dediğim gibi 1-2-3 FPS falan maksimum fark olur.

CL değeri aynı için ise ama bu dediklerim, farklı ise BIOS üzerinden RAM'lerin CL değerlerini eşitlemen gerekebilir.

Ne kadara satıyor RAM'i? Ona göre al ya da alma diyeyim.
 
valla adam biraz uzaktayım gelicem dedi 350 ye satıyor gerçi ben kendi 2666 mı 300e koydum gitsin diyede ozaman ben gidip alayım ya biraz yol var o yüzden düşmüyor fiyat
 
Vallahi adam biraz uzaktayım gelicem dedi 350'ye satıyor gerçi ben kendi 2666 mı 300e koydum gitsin diye de o zaman ben gidip alayım ya biraz yol var o yüzden düşmüyor fiyat.

Yol parasını da mı koyuyor RAM'in fiyatına :D

Eğer fiyatı düşürecekse gidip kendin alabilirsin, ne kadar düşüreceğini de sor da bari 275 falan yaparsa alınabilir.
 
aynı ya cl16 ddr4 hatta aynı marka ama bendeki sport lt modeli
tek korkum uyuşmazlık olup açmaması denenmiş şeklini görsem gözü kapalı alıcam da :D
 

Geri
Yukarı