8+8 vs 8+16 GB RAM

enesarikaya1120

Hectopat
Daha fazla  
Şu anda kasamda 8x1 RAM var.
Yeni RAM eklemek istiyorum. MHz'leri aynı olacak şekilde 1x16+1x8 şeklinde mi yoksa 1x8+1x8 mi daha stabil olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
1x8+1x8 mi daha stabil olur?
Bu konfigürasyonu direkt olarak 2x8 şeklinde ifade edebilirsiniz. Eğer model olarak, hiç olmadı teknik değerler olarak şu an elinizde olan 8 GB RAM ile aynı olan bir 8 GB daha takarsanız dual channel olarak stabil bir şekilde çalışacaklardır.
1 tane 8 GB eklemesi yeter dedim ne diyorsunuz anlamadım.
Ben de yanlış anlamışım, elindeki 1 tane 8 GB yeterli olur anlamında dediniz sandım. Bence de 8+16 anlamsız.

Dual Chanel çalışmasını istiyorsanız FPS açısından 8+8 daha iyi olacaktır, günümüzde hala 16GB yeterlidir.
Şu an edit-server-sanal makine gibi fazla RAM tüketen işlemler yapıyorsanız 16+8 yapabilirsiniz ama Dual Chanel çalışmaz. Kısacası FPS ve oyun için 8+8, fazladan RAM miktarına ihtiyacınız varsa 8+16 kullanın, kendim de öyle kullanıyorum bir sorun yaşamadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı