8+8 vs 8+16 GB RAM

Dual Chanel çalışmasını istiyorsanız FPS açısından 8+8 daha iyi olacaktır, günümüzde hala 16GB yeterlidir.
Şu an edit-server-sanal makine gibi fazla RAM tüketen işlemler yapıyorsanız 16+8 yapabilirsiniz ama Dual Chanel çalışmaz. Kısacası FPS ve oyun için 8+8, fazladan RAM miktarına ihtiyacınız varsa 8+16 kullanın, kendim de öyle kullanıyorum bir sorun yaşamadım.
16+16 yaparsa ne olur?

8+8 dual channel olacağı için daha performanslı olur diyenler, 16+8 flex mode çalışır. Yani 16’lığın yarısı diğer RAM’le çift kanal çalılırken diğer yarısı single channel çalışır. Flex mode çift kanala göre %1-3 daha az performans verir. Şuan kendim de Corsair Vengeance 16+8 kullanmaktayım. Sadece oyun oynayacaksan ve paran kısıtlıysa 8+8 yeter, ama video düzenleme gibi şeylerle de uğraşıyorsan veya bütçen kısıtlı değilse 16+8 daha iyi olacaktır bence.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı