8-9 aydır kullanılmayan laptopa termal macun sürülmeli mi?

soruyor7412

Centipat
Daha fazla  
Bundan tam 8-9 ay önce Gaming bir laptop satın aldım. Fiyatlar sabit olmadığı için önceden almak istedim. Topladığım kasam bana gayet yeterli geldiği için laptopu kullanmıyordum. 8-9 ay gibi bir süre sizce laptopu şu an kullanmaya başlasam işlemci termal macuna falan ihtiyaç duyar mı kuruma falan olmuş mudur? Teşekkürler.

Macun değişiminin bir süresi yok sıcaklıklar artmaya başladığı zaman macun yenileyebilirsiniz öyle senede 1 macun değişimi diye bir ezber yok aslında.

Kullanım sıklığı kullanılan koşul veya kullanılan durumda macun yenilemesi ertelenebilir veya erken değişim gerektirme gibi nedenlere yol açabilir dediğiniz neredeyse doğru.

10 yıllık laptopumun hiç termal macununu değiştirmedim değiştirmek performansi artirir mı? Artmazssa boşuna para vermeyelim.

Evet tozdan ve macundan dolayı aşırı ısınma gibi sonuçlara yol açabilir bu da FPS veya performans düşüşüne neden olur cihazı temizletmek veya temizlemek daha iyi bir performans sağlar.

Kullanım sıklığı kullanılan koşul veya kullanılan durumda macun yenilemesi ertelenebilir veya erken değişim gerektirme gibi nedenlere yol açabilir dediğiniz neredeyse doğru.
Aynen macunun viskozitesine göre de ömrü değişebilir yada termal ped ise daha da uzun gidebilir bir sürü etken var. Zaten sıcaklıklar yükseldiği zaman değiştirmenin zamanı gelmiştir.

Bundan tam 8-9 ay önce Gaming bir laptop satın aldım. Fiyatlar sabit olmadığı için önceden almak istedim. Topladığım kasam bana gayet yeterli geldiği için laptopu kullanmıyordum. 8-9 ay gibi bir süre sizce laptopu şu an kullanmaya başlasam işlemci termal macuna falan ihtiyaç duyar mı kuruma falan olmuş mudur? Teşekkürler.

Ben elimizde o an termal olmadıgı için diş macunu sürdük 3 yıldır devamkeee…

Technopat Haberler

Geri
Yukarı