8-9 bin TL monitör önerisi

Bütçe
8-9 bin TL
Oda çok küçük be hocam :D
e-sporcular genelde 21.5" kullanıyor o yüzden söyledim. :)

Ben eski evimde projeksiyon cihazıyla 1080p 60Hz görüntü alıp oyun oynardım. Koca duvarda mis gibi ekran görüntüsü... Büyük ekran güzel şey katılıyorum ama FPS oyunları için değil.

Ekran kartınız RTX 4070 Super ise Dell G2524H kullanıcısı olarak tavsiye ederim. 2K çözünürlükteki monitörlere bakmanıza gerek yok çünkü ekran kartınızı aşırı zorlamış olursunuz ve ayrıca kartınızın performansı düşmüş olur.

Bu alışmaya bağlı hocam ya, evde kendi halinde oynuyorsa 27 inç iyi olur. Hem günlük kullanımda daha rahat eder düşüncesindeyim.
Herkesin kendi tercihi tabi. 27" beni zorluyor. Yine de sadece FPS oyunu oynamadığım için sorun yok, tek derdim bu olsun. :D

Hepinize çok teşekkürler :)

İlkini önermiştiniz fakat 2. monitörle kıyaslarsak hangisini almam mantıklı acaba?

ASUS Tuf Gaming VG27AQ1A 27 inç 170Hz 1ms QHD G-Sync IPS Gaming Monitör
ASUS Tuf Gaming VG27AQ3A 27 inç 180Hz 1ms WQHD Adaptive Sync Fast IPS Gaming Monitör

Bu iki monitörü tavsiye ederim.

Hepinize çok teşekkürler :)

İlkini önermiştiniz fakat 2. monitörle kıyaslarsak hangisini almam mantıklı acaba?

ASUS Tuf Gaming VG27AQ1A 27 inç 170Hz 1ms QHD G-Sync IPS Gaming Monitör
ASUS Tuf Gaming VG27AQ3A 27 inç 180Hz 1ms WQHD Adaptive Sync Fast IPS Gaming Monitör
Asus monitörlerde ücret iade kampanyası var. Bu linkten kontrol edebilirsiniz. Ekime kadar belirli yerlerden yapılan satın alımlarda VG27AQ1A veya VG27AQ3A için fatura ve monitör bilgilerini girdikten sonra 1200 TL geri ödeme yapıyorlar. Ben de yeni VG27AQ3A modelini satın aldım. Hem hikayeli, hem de rekabetçi oyunlar oynuyorum. AQ3A gerçek 1 ms olduğu için onu tercih ettim ama renk olarak bir önceki VA panel monitörüme oranla çok bir gelişme hissedemedim. Kötü değil ama 3 yıllık monitörden sonra "aa bu ne güzelmiş" dedirtmedi. AQ1A GtG 1ms olmadığı için ve biraz daha eski model olduğu için tercih etmedim ama renk derinliği vs. görünüşte diğer modele göre daha güzel duruyor. Rekabetçi oyunlar çok oynamıyorsanız muhtemelen daha iyi ve kampanya ile bayağı uygun tercih olabilir.

MSI monitör bu ikisinden de iyi gözüküyor. Geçen hafta 9200 civarına incehesap ve amazonda satılıyordu. İncehesaptan aldığım monitörde ölü piksel çıktığı için iade etmiştim ama o monitörü açar açmaz VG27AQ3A'nın aksine "aaa renkler ne kadar güzel" dedirtmişti. O da GtG 1ms monitör olduğu için rekabetçi oyunlarda iyi tercih olabilir. Şuan fiyatları VG27AQ3A ile benzer. Asus'un kampanya ile 1200 TL geri ödemesi olduğundan Asus'u tercih ettim ama MSI G274QPF-QD 9000 civarına bulunursa alınabilecek en iyi monitör olarak gözüküyor.

Bir arkadaş böyle bir yorum yapmış.
Alttaki VF27AQ3A olan rekabetçi oyunlar için daha iyiymiş.

Bu, her iki ASUS'tan daha iyiymiş.

Aynı zamanda bu MSI modeli pivotmuş. Ufak ve basit bir karşılaştırma yaptım ve MSI G274QPF daha iyi görünüyor. Zaten öneriler de bu şekilde. Bu modeli alabilirsin.

Bir arkadaş böyle bir yorum yapmış.
Alttaki VF27AQ3A olan rekabetçi oyunlar için daha iyiymiş.

Bu, her iki ASUS'tan daha iyiymiş.

Aynı zamanda bu MSI modeli pivotmuş. Ufak ve basit bir karşılaştırma yaptım ve MSI G274qpf daha iyi görünüyor. Zaten öneriler de bu şekilde. Bu modeli alabilirsin.

Bu arkadaşın attığı MSI bayağı iyi. Normalde bende bunu atacaktım ama çok fazla Reddit'te ölü piksel ve ghosting sorunu olan elemanlar görünce vazgeçtim. Neyse soruna gelecek olursak. AOC 24 inç ASUS 27 inç farkı var. Şahsen 27 alırdım. İkisinin arasındaki fiyat farkı tamamen cihazın donanımından dolayı ve boyutundan. ASUS daha iyi ama bütçen kısıtlıysa AOC alabilirsin. AOC'da kötü değil. İlk söylediğin gibi bütçene göre attım o yüzden senin yerinde olsam ASUS alırım.

Bu arkadaşın attığı MSI bayağı iyi. Normalde bende bunu atacaktım ama çok fazla Reddit'te ölü piksel ve ghosting sorunu olan elemanlar görünce vazgeçtim. Neyse soruna gelecek olursak. AOC 24 inç ASUS 27 inç farkı var. Şahsen 27 alırdım. İkisinin arasındaki fiyat farkı tamamen cihazın donanımından dolayı ve boyutundan. ASUS daha iyi ama bütçen kısıtlıysa AOC alabilirsin. AOC'da kötü değil. İlk söylediğin gibi bütçene göre attım o yüzden senin yerinde olsam ASUS alırım.

Dün MSI olanı alacaktım da stok yoktu ya da ben mi bulamadım bilmiyorum o yüzden ASUS'a karar verdim gibi şu an.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı