8 Aydır Açılmayan Bilgisayarı Açmak

Allah'tan garantisimi var, o nasıl oluyor bro :D İlk defa RAM'ı bozulan biri görüyorum şaşırdım.
Direkt en güvenli yerden garanti. Satıcı falan değil direk yaratıcıdan.

Gülersem çarpılırım gülersem çarpılırım gülersem çarpılır... he heheh

Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt en güvenli yerden garanti. Satıcı falan değil direk tarayıcıdan.

Gülersem çarpılırım gülersem çarpılırım gülersem çarpılır... he heheh
İki ucu boklu değnek. :D Alakası yok ama aklımda bu geldi. :D
hqdefault.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bak bu RAM problemi bende de askerden döndükten sonra oldu, belki çok amatör bir öneri olacak ve kötü sonuçlar doğurabilir ama ben yaptım. İlk önce RAM'i slotundan çıkardım sonra bilgisayarı çalıştırdım, anakart logosu geldiği anda geri taktım, bilgisayar açıldığında çalışıyordu.

Bak bu RAM problemi bende de askerden döndükten sonra oldu, belki çok amatör bir öneri olacak ve kötü sonuçlar doğurabilir ama ben yaptım. İlk önce RAM'i slotundan çıkardım sonra bilgisayarı çalıştırdım, anakart logosu geldiği anda geri taktım, bilgisayar açıldığında çalışıyordu.
Yok dostum RAM bozuk. 2 RAM'lede ayrı ayrı tek tek takarak PC'yi açmaya çalıştım. Bozuk olanla açılmıyordu.

Bilgisayarın kapandıktan sonra kasa üzerinde kalan statik elektriğin boşaltılmamasından dolayı RAM bozulmuş olabilir. Bilgisayar nemli bir ortamda saklandıysa oksitlenme olmuş da olabilir. Bilgisayar uzun süre kullanılmayacaksa üzerindeki hassas bileşenlerin sökülüp ayrı bir şekilde muhafaza edilmesinde fayda var.

Bilgisayarın kapandıktan sonra kasa üzerinde kalan statik elektriğin boşaltılmamasından dolayı RAM bozulmuş olabilir. Bilgisayar nemli bir ortamda saklandıysa oksitlenme olmuş da olabilir. Bilgisayar uzun süre kullanılmayacaksa üzerindeki hassas bileşenlerin sökülüp ayrı bir şekilde muhafaza edilmesinde fayda var.
Kasa kendi kutusundaydı. O boşaltma işlemini nasıl yapıyoruz ki? Ben kasanın fişini çektikten sonra güç düğmesine bir daha basıyorum sonra fanlar 1 saniye dönüp duruyor. Bu işlemse dediğiniz bunu zaten yapmıştım. Ayrıca bu RAM'in ilk bozulması değil aynı model durduğu yerde bir kere daha bozulmuştu. Hatta bu sefer kendi kutusundaydı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı