8 aydır iş aramak

Turcais

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Siber Güvenlik Uzmanı | Jr. Penetration Tester
Merhaba, iyi Sosyaller. Ekim 2024'te Ostim Teknik Üniversitesi Bilişim Güvenliği Teknolojisi (yeni adıyla Siber Güvenlik) programından 3.55 ortalama ile mezun oldum. Ostim Teknoparktaki bir firmada 1 sene 3 ay (6 ayı zorunlu staj) çalıştım ve mücbir sebeplerden dolayı ayrılmak zorunda kaldım. Mezun olduğum günden beri iş arıyorum ancak geri dönüş bile alamıyorum. Uluslararası arenada geçerliliği olan ve Türkiye'de fahiş fiyatlara denk gelen sertifikasyonların çoğuna sahip değilim, CompTIA PenTest+ için CybraryIT üzerinden aldığım sertifikasyon var sadece, bunun dışında sertifika dolu ancak dikkate değer olduğunu düşünmüyorum. Şu an da HackerOne üzerinden bugbounty deniyorum ancak henüz dişe değer bir ücret almadım, bir gelirim olmadığı için de sertifikasyonlara yatırım yapamıyorum. Cisco'nun ücretsiz Career Path'lerine ait sertifikalar üzerinde duruyorum. Bütün öneri ve eleştirilere açığım, ne gibi bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim.

Çevre ülkelere bakabilirsiniz. Türkiye’de iş bulmak için ya sağlam tanıdıklar ya da aşırı iyi olmak gerekiyor. 25 yaşında 5 sene deneyim diye ilan koyanlar var. :)
Üniversiteden adlığım EuroPass var, tüm avrupada geçerli ancak özellikle Sırbistan, Letonya, Estonya ve Makedonya'da Siber için iş ilanları açıyorlar. Almanya gibi ülkeler EuroPass olsa bile ausbildung benzeri bir reaksiyon bekliyor diye biliyorum.

Hocam, siz bölümden memnun kaldınız mı peki? Sizce okunur mu? DGS falan düşünüyor musunuz? Ben bu bölüm için Gazi Üniversitesi'ni düşündüm, sizce nasıl olur?

Hocam, siz bölümden memnun kaldınız mı peki? Sizce okunur mu? DGS falan düşünüyor musunuz? Ben bu bölüm için Gazi Üniversitesi'ni düşündüm, sizce nasıl olur?
Evet memnunum, Gazi’deki hocaların iyi olduğunu biliyorum. DGS düşünüyorum tabii, iş bulamadığım için 20 temmuzda gireceğim sınava.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı