volvoseverim
Decapat
İşlemci sıcaklıklarım bayağı arttı şu son dönemde. Sizce değiştireyim mi? Eğer değiştirmem gerekirse maksimum 300TL termal macun önerir misiniz?
İşlemcin ve işlemci soğutucun nedir?
İşlemci sıcaklıklarım bayağı arttı şu son dönemde. Sizce değiştireyim mi? Eğer değiştirmem gerekirse maksimum 300TL termal macun önerir misiniz?
Hocam normalde boşta 45-maks 60 derece görürdü ki biliyorsunuz 7600x sıcak çalışan bir işlemci, şu an 70 leri bile görmeye başladı boşta.Sıcaklıklar ne durumda? Isınmıyor ise gerek yok. Yine thermal grizzly kyronaut öneririm.
Aktif kullanımda bildiğim kadarıyla 6 ayda bir menfez temizliği ve macun yenilenmesi öneriliyor. Elinden geliyorsa termal yenileme ve fan temizleme işlemi, yapmanda fayda var diye düşünüyorum. Geçen sen laptop um için Wipaste C2 4gr 6w/m macunu aldım ve açıkçası memnun kaldım. Mevcut fiyatı da şu anda Amazon üzerinde 160 lira olarak gözüküyor.İşlemci sıcaklıklarım bayağı arttı şu son dönemde. Sizce değiştireyim mi? Eğer değiştirmem gerekirse maksimum 300TL termal macun önerir misiniz?
boşta 70 mi görüyorHocam normalde boşta 45-maks 60 derece görürdü ki biliyorsunuz 7600x sıcak çalışan bir işlemci, şu an 70 leri bile görmeye başladı boşta.
7600X-Kraken X53.
Evet gördüğünü gördüm bu gün, ama son 10 dakika içinde görmedi daha. 50 altına da düşmediğini ekleyeyim.boşta 70 mi görüyor
Hocam 7000 serisi işlemciler, yüksek derecelerde yani 80 derecelerde çalışan bir işlemci. Sen ona kurubuz da koysan yine ısınmaya çalışacaktır, soğumaya değil. Soğumaya çalışmak istediği zaman ise 80'lerde duramadığı zaman olacaktır. O zaman da GHz düşer yani yine soğumaz.
Yani kısaca kullandığın soğutucu işlemcine yeterli ve 8 ayda termal macun eskimez, bir sene daha değiştirmeyebilirsin. İyi sosyaller.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.