8 bin TL monitör önerisi

Bütçe
8400

Alcheinz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ekran görüntülerindeki monitörlerden hangisini tercih edersem daha sağlıklı olur acaba? Bana MSI'ı tercih etmek marka güvenilirliği ve özellik açısından aralarında en mantıklısı gibi geliyor. Detaylı bilgim olmadığı için sizlere danışmak istedim bugün sipariş geçmem gerek biraz acil. (günlük kullanım senaryom karışık hem yazılım hem oyun (FPS, rekabetçi, story mode karışık)).

1751450788652.png

1751450819861.png

1751450845125.png

1751450869642.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Fazeon'da alınabilir ama çok büyük istemiyorsan MSI al geç.
Ben de yazılım ile ilgileniyorum bir yandan oyunda oynuyorum MSİ monitör G27QPF kullanıyorum gayet işimi görüyor 3. fotoğrafdaki MSİ montiör gayet yeterli.
MSI daha kaliteli DELL'den(bu monitörler için)
Msi NVİDİA ekran kartlarında daha iyi bir görüntü sunuyor , kalibrasyonu çok rahat yapabiliyorsunuz . Dell 165 hz oyun oynarken az da olsa görüntü akışkanlığını kaybedersin .
@bluerr hocam aktifseniz sizinde fikrini almak isterim.

Bana artısı eksisi ne olur hocam? Birde attığınız linkteki satıcı hiç güvenilir durmuyor başka yerden alırsamda fiyat artacak gibi. Buna değer mi yani?
Msi çöp.

Msi çöp.
R27QE alıcamda ölü piksel muhabbeti korkutuyor, Lenovo sitesinde;

• Çoğu Lenovo monitörde görülen piksel kusurları (örneğin tek renkli “ölü” veya sürekli yanan pikseller) ISO 9241 Class 1 standartlarına uygundur. Bu, belirli sayıda kusurlu sub‑pikselin kabul edilebilir sayıda olduğu anlamına gelir .
  • Yani eğer monitörünüzde tek bir ölü veya sürekli yanan sub‑piksel varsa, bu durum normal sayılmakta ve garanti kapsamında “kabul edilebilir kusur” olarak değerlendirilmektedir.

şeklinde bir açıklama yapmış.

@bluerr hocam Lenovo'yu almazsam (ölü piksel muhabbetinden çekiniyorum kararsızım) ne önerirsin bana bunlar arasından veya başka bu bütçelerde?

Son düzenleme:
R27QE alacağım da ölü piksel muhabbeti korkutuyor, Lenovo sitesinde;

• Çoğu Lenovo monitörde görülen piksel kusurları (örneğin tek renkli “ölü” veya sürekli yanan pikseller) ISO 9241 class 1 standartlarına uygundur. Bu, belirli sayıda kusurlu sub‑pikselin kabul edilebilir sayıda olduğu anlamına gelir.
  • Yani eğer monitörünüzde tek bir ölü veya sürekli yanan sub‑piksel varsa, bu durum normal sayılmakta ve garanti kapsamında “kabul edilebilir kusur” olarak değerlendirilmektedir.

Şeklinde bir açıklama yapmış.

THH de kusur olarak sayılıyor. Markalar coil whine sesini de belli bir dB olmadan garantiye almıyoruz diyor ama böyle değiştiren çok arkadaş var.

Diğer markalarda bu tarz durumlarda belirli şartlar koşuyor, takılmayın bu kısımlara.

Dün itopya da 27m2n5500 8k bandına inmişti ancak stok kalmadı, lenovo ile hemen hemen aynı sayılır.

Olurda sorun yaşarsan ve bu model tekrar 8k bandında olursa bunu da değerlendirebilirsin.

R27QE elime ulaştı, ölü piksel kontrolleri gibi adımları az önce gerçekleştirdim. Hiç bir sorun yok. Gerçekten çok beğendim artık 5070'i zorlama zamanı. Herkese çok teşekkür ederim, özellikle @bluerr hocama.
IMG_3790.jpeg

R27QE elime ulaştı, ölü piksel kontrolleri gibi adımları az önce gerçekleştirdim. Hiçbir sorun yok. Gerçekten çok beğendim artık 5070'i zorlama zamanı. Herkese çok teşekkür ederim, özellikle @bluerr hocama.
Eki Görüntüle 2527327

OSD menüsünden response time ayarını level 2 yapın. Color temperature ayarını da eğer beyaz ekranda fazla sarımtırak ise neutral, fazla mavimsi ise warm olarak değiştirin. Biraz sarımsı ise normal demektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı