8 bit ile 6 bit + FRC arasındaki farklar nelerdir?

Titremeler Frc'nin kalitesine göre değişir.
6 Bit + FRC demek 6 Bit renk kalitesini yazılımla 8 Bit'e çıkarmak gibi bir şeydir ve burada monitörün kalitesi önemlidir. 8 Bit daima daha iyidir ama dediğim gibi kalite farkı. Hatta 6 Bit + FRC'den 8 bite geçmiş biri olarak söylıyorum çok fark var. Kafamız rahat olsun gerçek 8 Bit alın derim.
Hangi monitörleri düşünüyorsunuz?

FRCnin kalitesine göre değişir demişssiniz alacağımız monitörde FRCnin ne kadar kaliteli olduğunu nasıl öğrenebilirim 8Bit + FRC 10 bitlik Acer marka monitör almayı planlıyorum FRC si ne kadar kaliteli merak ettim.

FRCnin kalitesine göre değişir demişssiniz alacağımız monitörde FRCnin ne kadar kaliteli olduğunu nasıl öğrenebilirim 8Bit + FRC 10 bitlik Acer marka monitör almayı planlıyorum FRC si ne kadar kaliteli merak ettim.
Öncelikle FRC kalitesi olarak kendimi yanlış ifade etmişim, üzgünüm.
8 ( 6 bit + FRC) veya 10 bit (8 bit +frc) monitörler çok fazladır.
Burada FRC kalitesinin etkilediği şey olarak renk kalitesini kast etmiştim ki bunu FRC'nin kendisi değil FRC'li olan monitör'ün kalitesi belirliyor. Yani FRC kalitesi değil de monitör kalitesinde bakmalıyız.

Alacağınız monitörün markasına, sRGB gibi değerlerine ve panel tipine dikkat edin. Panel olarak renk için IPS iyidir. Hangi Acer monitör?

8 ( 6 bit + FRC) veya 10 bit (8 bit +frc) monitörler çok fazladır.
Burada FRC kalitesinin etkilediği şey olarak renk kalitesini kast etmiştim ki bunu FRC'nin kendisi değil FRC'li olan monitör'ün kalitesi belirliyor. Yani FRC kalitesi değil de monitör kalitesinde bakmalıyız.

Alacağınız monitörün markasına, sRGB gibi değerlerine ve panel tipine dikkat edin. Panel olarak renk için IPS iyidir. Hangi Acer monitör?
Bu iki monitör arasında kaldım hangisi daha iyi siz daha bilgilisiniz frc kalitesinde değil monitör kalitesinde bakın demişssiiz bu iki monitörden hangisi kaliteli viewsonic gibi duruyor ama arada oyn oda oynayacağım için %100 srb yeterli 1ms 75 hz üstünlüğünü düşündüm sizde bi bakarsanız sevinirim.

Bu iki monitör arasında kaldım hangisi daha iyi siz daha bilgilisiniz frc kalitesinde değil monitör kalitesinde bakın demişssiiz bu iki monitörden hangisi kaliteli viewsonic gibi duruyor ama arada oyn oda oynayacağım için %100 srb yeterli 1ms 75 hz üstünlüğünü düşündüm sizde bi bakarsanız sevinirim.
sRGB yüksek olsa da VG2719 daha çok iş kullanımına hitap edip gerçek 10 bit olduğundan renk kalitesi daha iyidir. Ha oyun oynarken ne kadar fark eder derseniz, az fark eder.

Oyun olarak düşük gecikme değeri ve yüksek parlaklık vs. olarak Acer önerebilirim.

İkisi de üzmez yani.

sRGB yüksek olsa da VG2719 daha çok iş kullanımına hitap edip gerçek 10 bit olduğundan renk kalitesi daha iyidir. Ha oyun oynarken ne kadar fark eder derseniz, az fark eder.

Oyun olarak düşük gecikme değeri ve yüksek parlaklık vs. olarak Acer önerebilirim.

İkisi de üzmez yani.
iki monitörde de anti glare yansımaz ekran özelliğini göremedim kendi sitelerinden felanda araştırdım parlama yapıp yapmayacakları konusunda kararsızım monitörü koyacağım yer doğrudan ışık alıyor çünkü
1ms 75 hz için acer almaya değer mi çok oyun oynamıyorum kararsızım ikiside üzmez dediniz %1 de olsa hangisi daha iyi

iki monitörde de anti glare yansımaz ekran özelliğini göremedim kendi sitelerinden felanda araştırdım parlama yapıp yapmayacakları konusunda kararsızım monitörü koyacağım yer doğrudan ışık alıyor çünkü
1ms 75 hz için acer almaya değer mi çok oyun oynamıyorum kararsızım ikiside üzmez dediniz %1 de olsa hangisi daha iyi
Viewsonic de 75Hz'dir bilginize.
Ms değeri sizin için önemli değilse Viewsonic biraz daha iyidir.

Viewsonic de 75Hz'dir bilginize.
Ms değeri sizin için önemli değilse Viewsonic biraz daha iyidir.
viewsonic in kendi sitesinden baktım evet 24-75hz yazıyor hiç dikat etmemiştim ilgilendiğiniz için teşekkürler.1ms veya 5 ms çok önemli değil benim için fark etmem bile viewsonice yöneldim şu an.
Bir başka soru sormak istiyorum solidworks autocad photoshop programlarını amatör olarak kullanıyorum çizim programlarında curved ekran sorun yaratır mı ? profesyonel olarak kullnmadığım için va panel curved bir monitör alsam sorun yaşarmıyım renk doğruluğu açısından da %100 srgb özellikli va panel curved bir monitör mü yoksa düz ıps mi viewsonic gibi

viewsonic in kendi sitesinden baktım evet 24-75hz yazıyor hiç dikat etmemiştim ilgilendiğiniz için teşekkürler.1ms veya 5 ms çok önemli değil benim için fark etmem bile viewsonice yöneldim şu an.
Bir başka soru sormak istiyorum solidworks autocad photoshop programlarını amatör olarak kullanıyorum çizim programlarında curved ekran sorun yaratır mı ? profesyonel olarak kullnmadığım için va panel curved bir monitör alsam sorun yaşarmıyım renk doğruluğu açısından da %100 srgb özellikli va panel curved bir monitör mü yoksa düz ıps mi viewsonic gibi
Curved önermem. Yani yapamazsınız değil ama düz ekran çok daha iyi olur, daha orantılı olur.
Curved ekranda Photoshop yaptığınızı hayal edin mesela. Biraz garip olacaktır.

VA panel de aynı şekilde. Yapamazsınız diye bir şey yok ama IPS varken VA alınmaz bu işler için. IPS panel renk doğruluğu açısından en iyi paneldir.

Ben kesinlikle Viewsonic derim.

Curved önermem. Yani yapamazsınız değil ama düz ekran çok daha iyi olur, daha orantılı olur.
Curved ekranda Photoshop yaptığınızı hayal edin mesela. Biraz garip olacaktır.

VA panel de aynı şekilde. Yapamazsınız diye bir şey yok ama IPS varken VA alınmaz bu işler için. IPS panel renk doğruluğu açısından en iyi paneldir.

Ben kesinlikle ViewSonic derim.

Karşılaştırmaya bakıp bir öneride bulunur musun tasarım ağırlıklı kullancağım VA panelde sorun yaşamazsın SRG var Adobe RGS var 8 Bit renk var tasarımı pivot özelliği falan daha hoşuma gitti IPS şart mı?

8 ( 6 Bit + frc) veya 10 Bit (8 Bit +frc) monitörler çok fazladır.
Burada FRC kalitesinin etkilediği şey olarak renk kalitesini kast etmiştim ki bunu Frc'nin kendisi değil Frc'li olan monitör'ün kalitesi belirliyor. Yani FRC kalitesi değil de monitör kalitesinde bakmalıyız.

Alacağınız monitörün markasına, srgb gibi değerlerine ve panel tipine dikkat edin. Panel olarak renk için IPS iyidir. Hangi Acer monitör?

1-Ntsc %108*, srgb %129* ama 6Bit+frc Satın al: Philips Ultra Geniş Renkli LCD monitör 246E9QDSB/01 Ultra Geniş Renkli LCD monitör
2-Ntsc %93*, srgb %124 8Bit ama 27 inç (1080) Philips 276E9QDSB/01 Monitör
3-8 Bit 24 inç 1080P ama renk gamı daha düşük nts%85
Tercih hangisi olmalı 8 Bit mi renk gamı mı Max 1300 TL bütçeye hepsinin bir arada olduğu bulamadım ve hangisinden vazgeçmem gerektiğini bilmiyorum. Ya 6Bit+frc ama renk gamı geniş ya 8 Bit renk gamı geniş ama 27 inç 1080 ya da 8 Bit 24 inç 1080 ama renk gamı düşük.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı