8 çekirdek FX-8350'nin 4 çekirdek gözükmesi

Keremstein

Megapat
Daha fazla  
İşlemci görev yöneticisi performans kısmında 4 çekirdek 8 sanal gözüküyor daha önce ikisi de 8'di. Fakat anakart kısa devre yaptırmıştım benim hatamdan dolayı. Neyse bir şekilde düzelttim ve işlemci o zamandan beri 4 çekirdek gözüküyor ve inanılmaz performans düşüşü var. BIOS, CPU-Z her yerde 8 çekirdek gözüküyor. Hatta oynadığım oyununda sisteminle kaç FPS alırsın sitesi vardı işlemcimi görmüyor direkt Intel'leri gösteriyor.

BIOS ayarlarını kontrol et.
MSconfig ayarlarını kontrol et:

1597322496700.png

BIOS ayarlarını kontrol et.
MSconfig ayarlarını kontrol et:

Eki Görüntüle 638030
1597322581416.png

BIOS ayarlarında çekirdek kontrolü otomatik yazıyor. Manuele aldım şu şekil de;
CPU Core Control [Manual]
Core 3 & 4 [Enabled]
Core 5 & 6[Enabled]
Core 7 & 8[Enabled]
Sonra otomatiğe aldım. 1 ve 2 yok anlamadım.

Eki Görüntüle 638031
BIOS ayarlarında çekirdek kontrolü otomatik yazıyor. Manuele aldım şu şekil de;
CPU Core Control [Manual]
Core 3 & 4 [Enabled]
Core 5 & 6[Enabled]
Core 7 & 8[Enabled]
Sonra otomatiğe aldım. 1 ve 2 yok anlamadım.
BIOS Ayarlarını sıfrlamayı denedin mi?

Anakartın tam olarak neresini kısa devre ettiniz?

Uzay montaj sistem. Ekran kartını çıkartmıştım geri taktım sonra bilgisayarı açtım fakat görüntü gelmedi. Ekran kartına baktığımda pinler havada kalmıştı çalışırken ittirdim. Slottan minik kıvılcımlar çıktı hemen şalterden kapattım. Bir daha görüntü gelmedi. Anakartta sadece işlemci ve bir adet RAM dışında her şeyi çıkarttım. BIOS pilini çıkartıp altında bulunan iki tırnağı birbirine kısa devre yaptım. Daha sonra açıldı PC fakat performansı %50 gibi eskisi gibi çalışmıyor. Sistemş 2015 Temmuz'da almıştım.
FX 8350.
16 GB RAM.
GTX 970
SSD var HDD var. Dün sıfırladım Windows ayarlarından bir daha kurdum ama sonuç aynı.

Hocam FX-8320 vardı hala duruyor , o da böyle yapıyordu . Bazen 8'e 8 oluyor bazen 4'e 8 oluyor. Bende anlamadım. Takipteyim.
Eski 8350'li sistemimde olmuyordu benim? İlginç bir sorunmuş sizdeki. Belki fabrikasyon bir sorun vardır?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı