FX 8350 ile Çekirdek Sorunu

• Konuyu başlatan pusat57
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 4.124
P

pusat57

Ziyaretçi
8350 kullanıyorumda kafama takılan bir soru var. Görev yöneticisini açtığımda yuvalar 1 çekirdekler 4 ve mantıksal işlemciler 8 diye bir yazı var. Daha önceleri 8350'nin aslında 4 çekirdek olduğunu filan duymuştum. Bu doğru mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Amd fx 8120, 8150, 8320, 8350, 9xxx 8 çekirdekli işlemcilerdir (Saten amd'nin sitesindede "Dünyanın ilk yerel 8 çekirdeği" tabiri kullanılıyor). 4 gerçek 4 sanal gibi bir durum yok. İşlemcinin içinde 4 yuva var. Her bir yuvada 2 çekirdek var. Yani tam anlamıyla 8 çekirdek. Bir yuvanın içinde 2 çekirdek olması şu sorunlara sebep oluyor: Görev paylaşımında eşitsizlik ve dengesizlik. Bazı görevleri çekirdeklere paylaştırırken bazılarını ise tek çekirdek içinde yapmaya çalışıyor ve performans kaybı yaşanıyor.
AMD FX İşlemci

Amd fx 8120, 8150, 8320, 8350, 9xxx 8 çekirdekli işlemcilerdir (Saten amd'nin sitesindede "Dünyanın ilk yerel 8 çekirdeği" tabiri kullanılıyor). 4 gerçek 4 sanal gibi bir durum yok. İşlemcinin içinde 4 yuva var. Her bir yuvada 2 çekirdek var. Yani tam anlamıyla 8 çekirdek. Bir yuvanın içinde 2 çekirdek olması şu sorunlara sebep oluyor: Görev paylaşımında eşitsizlik ve dengesizlik. Bazı görevleri çekirdeklere paylaştırırken bazılarını ise tek çekirdek içinde yapmaya çalışıyor ve performans kaybı yaşanıyor.
AMD FX İşlemci
Bu durumda gerekli yazılımların yapılmadığından kaynaklanıyor. Ama almamak için bir sebep değil. Render yapan birisi için çok iyi bir alternatif. Oyunlarda da gayet iyi performans veriyor.

8350 kullanıyorumda kafama takılan bir soru var. Görev yöneticisini açtığımda yuvalar 1 çekirdekler 4 ve mantıksal işlemciler 8 diye bir yazı var. Daha önceleri 8350'nin aslında 4 çekirdek olduğunu filan duymuştum. Bu doğru mu?
Arkadaşım yanlış duymuşsun fx 8 serisi işlemciler 8 çekirdek 8 mantıksal işlemci. Hatta işlemci kutusunun üzerinde yazıyor “world’s first 8-core desktop processor” diye. Sektördeki tek 8 çekirdekli masaüstü cpu diye.
Aynı sorunu bende yaşıyorum. Windows 7 ultimate 64 bit kullanıyorum. Sistem derecelendirmede ve msinfo32 de 4 core 8 thread olarak gözüküyor. Yanlız bende ki problem dün yaptığım windows update’den oldu.

Arkadaşım yanlış duymuşsun FX 8 serisi işlemciler 8 çekirdek 8 mantıksal işlemci. Hatta işlemci kutusunun üzerinde yazıyor “world’s first 8-Core desktop Processor” diye. Sektördeki tek 8 çekirdekli masaüstü CPU diye.
Aynı sorunu bende yaşıyorum. Windows 7 Ultimate 64 Bit kullanıyorum. Sistem derecelendirmede ve msinfo32'de 4 Core 8 thread olarak gözüküyor. Yalnız bende ki problem dün yaptığım Windows Update’den oldu.

Bende de bir şeyler oldu sonra 8 çekirdekten 4'e düştü. 8 çekirdekti tablet gibiydi bilgisayar acayip hızlıydı Alt+Tab olsun klasörleri açma olsun şu an acayip yavaşlamış.

pusat57, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı