8 Değer Siyasi Görüş Testi

Hahaha, telefonlarımızı bilerek yavaşlatan ve zamanında Fransız hükümetinden dava yiyen ben değil kapitalizmdir. Ayrıca Iphone ucuzmuymuş.

Hahaha, telefonlarımızı bilerek yavaşlatan ve zamanında Fransız hükümetinden dava yiyen ben değil kapitalizmdir. Ayrıca Iphone ucuzmuymuş.
Evet. Enflasyona rağmen her sene aynı fiyattan telefon çıkarmış oluyorlar. Dolaylı olarak ucuzlamış oluyor yani.

Her sene 999$'dan satışa çıkıyor Iphone. Türkiye'de ucuz değil diye, pahalı olmuyor. Türkiye'de pahalı olmasının sebebi, kur farkı.

Tüh ya, telefonları yavaşlatıyorlarmış... Kapitalizm ne kadar kötü bir şey. Devlet üretse ne kadar ucuz olurdu değil mi .

Bak bakalım devlet bir şeyler yapınca ne oluyormuş sana örnekle atayım. Aynı bileti devlet en ucuza 1150 TL'ye satarken, aynı bileti rekabetçi ekonomi sayesinde başka firmadan 450 TL'ye alıyorsun. Sosyalizmi savunup, serbest piyasa ekonomisini kötüleyecek hiçbir şeyiniz yok. Maksimum söyleyeceğiniz şeyler, "telefonları yavaşlatıyorlar abi ne yapacağız ya, kapitalizm batsın!!"

Son düzenleme:
Benim sonuç:

Dosya Ekleri

• 0000296A-1A7B-429F-82D0-ED7D59863C08.jpeg
    129,3 KB · Görüntüleme: 75
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…