8 Dolar 1 lira olsaydı?


Ne yazık ki her şey dolarla bitmiyor. İşin içinde ithalat-ihracatta var. Yani istersen dolar 0.05₺ olsun, yine de üretimimiz olmadıkça para yurtdışına gidecek ve ülkemiz bundan nasiplenemeyecek. Ha şöyle, eğer yerli üretimimiz olursa süpergüç bile oluruz ancak bu ekonomiyle doların bu denli düşmesi hayal gibi duruyor.
 
Batardık.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 


Çünkü ülkede üretilen hiçbir şey alınmazdı. Sebebi dışarıda daha ucuz olması. Ve bu şekilde dışa bağlılık artarak ekonomi gittikçe kötüye giderdi. Zaten ülkede üretilen şeyler pahalı olduğu için ve satamadıkları için hiçbir şey üretilmezdi. Dışarıdan alındığı için yavaş yavaş ekonomi daha kötü bir şekilde zayıflardı ve bu sefer şu anda olduğumuz zamandan daha kötü bir yerde olurduk. Çünkü kalkınacak bir ekonomiyi kurmak için dahi ürettiğimiz bir şey yok.
 
Berbat olurdu. Arkadaşın dediği gibi hiç sağlıklı değil. Dediğiniz olsaydı TR hiç bir şey üretmezdi, her şeyi yurt dışından alırdı. Üretim olmayacağından işsizlik olurdu. Para kazanan olmazdı. Yurt dışına bağımlı olurduk. Ne çok düşük olması iyi ne de çok yüksek olması iyi bir şey.
 
Şöyle düşünün iPhone 12 Mini'yi 13 bine alıcağız yaklaşık eğer 1 TL 8 dolar olursa ve vergiler tamamen olmazsa maaşda 2200 TL olsa 1 aylık maaş ile 25 adet iPhone 12(Tanesi 87 TL oluyor) mini alabiliriz düşünmesi bile tuhaf.
 

Geri
Yukarı