8 GB 3200MHz RAM ile 16 GB 3200MHz RAM birlikte kullanılır mı?

Slolden

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi mümkün ise sıkıntı çıkarır mı?
Kendi RAM'im (Seri numarası gibi bir şey): NMUD480E82-3200DB11 (Neo Forza Faye 3200MHz 8 GB RAM)
Eklemek istediğim RAM: Linki
İkisi de 3200 MHz ve CL16.

Bilmiyordum fakat başka bir konunun yanıtından alıntı yapayım dedim. ‘Düşük olanın frekansı ile çalışır, ancak pek çok anakart CL değerlerindeki farklılığı kompanse etmesine rağmen yine de CL değeri farklı ramlerde sorunlar yaşanabilmektedir. OC yaparsanız iki ramin frekanslarını düşük olan üzerinden artırmaya başlarsınız, aynı frekansı farklı dirençleri olan ramlere aktaracağınız için sistemde kararsızlığa neden olma olasılığı çok yükselir.’ İyi geceler :)

Bilmiyordum fakat başka bir konunun yanıtından alıntı yapayım dedim. ‘Düşük olanın frekansı ile çalışır, ancak pek çok anakart CL değerlerindeki farklılığı kompanse etmesine rağmen yine de CL değeri farklı ramlerde sorunlar yaşanabilmektedir. OC yaparsanız iki ramin frekanslarını düşük olan üzerinden artırmaya başlarsınız, aynı frekansı farklı dirençleri olan ramlere aktaracağınız için sistemde kararsızlığa neden olma olasılığı çok yükselir.’ İyi geceler :)

İkisi de CL16 ve 3200Mhz hızında çalışıyor ek olarak anakartta 4400Mhz destekliyor. Bence çalışır ama performans kaybı yaşatır mı ya da sıkıntı çıkarır mı anlamında demiştim.
DİPNOT: Anakartta 2 tane slot bulunduğu için sormuştum sonradan almak istediğim RAM'den bir tane daha alacaktım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı