8 GB+4 GB RAM alınır mı?

ardaturk

Hectopat
Katılım
14 Aralık 2020
Mesajlar
333
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba. Ben ASUS TUF serisi bir Gaming laptopa sahibim, cihazımda 8 GB RAM bulunmakta. Normalde 8+8 GB yapmayı düşünüyordum ancak fiyatlar pahalılaştı ve ben de vazgeçtim.

Sizce 4 GB alsam hissedilebilir bir fark olur mu? Ya da oyunlarda Alt+Tab yaptığımda Google sekmesi vs. daha hızlı çalışır mı? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Performans bakımından DUAL çalışmadığı sürece pek bir etkisi olmaz. Bellek kapasitesi arttığından dolayı, daha fazla Chrome sekmesi açabilir veya oyunlarda RAM yüzünden drop yeme ihtimalini azaltabilirsin. İşlemci olarak AMD kullanıyorsanız kesinlikle DUAL olarak RAM kullanmaya çalış. Intel üzerinde aşırı etkisi yok tabi. :)
 
i5 8265U işlemci ile 8+4 kullanmaktayım. AMD işlemci için tavsiye edilmeyen bir durum bu, fakat Intel de Flex şekilde de yeterli performansı veriyor. Intel ise tercih edilebilir.
 
Cihazımda İntel i5-9300h işlemci bulunuyor. Yazdıklarınıza ek bir de FPS farkı da olmayacaksa almamayı düşünüyorum. Son kararınız nedir sizce almalı mıyım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı