8 GB ile 16 GB RAM bir arada çalışabilir mi?

Bütçe
2000

Samet Safa Sert

Megapat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Anakart
Asus ROG B550 E
İşlemci
RX 3600 XT
Herkese iyi günler dilerim. ASUS ROG B550-E anakartım şimdilik kullandığım Ryzen 5 3600XT işlemcim var. 8+8 16 GB 3200MHz RAM yetersiz geliyor ve upgrade yapmak istiyorum.
2 tane daha sıfır bendeki ile birebir aynı 8 GB RAM aldığımda 1800 lira civarında ödeme çıkıyor. Toplam 32 GB RAM oluyor. Fakat biraz araştırma yaptığımda birebir aynı marka aynı model fakat 16 GB + 16 GB RAM buldum yaklaşık 2000 lira. Sorum basit ben satıcıya güveniyorum. 16+16+8+8 verimli çalıştırabilir miyim? Yoksa 8+8+8+8 mi yapmalıyım?

16+16+8+8 yaparsan hibrit olur en verimlisi 8+8+8+8 olur. Verim olarak RAM'i çok da fazla tutmana gerek yok oyun içinse MHz yüksek olsun yeter.

Hibrit olduğunda hissedilir bir performans kaybı yaşanır mı? Elimde 3200 olduğu için MHz artıramıyorum şu anlık. Performans farkı yüzde 1 2 civarındaysa yüksek GB olmasını tercih edecek gibiyim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda oyun testlerine bakın. Verim belli olur sizin için.

MHz farkı içinde
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı