8 GB RAM 4 GB kullanılabilir gözükme sorunu

Umut Babuç

Hectopat
Katılım
14 Aralık 2015
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Ben 1500 TL'ye GTA 5'i açan sistemi aldım fakat bir sıkıntım var. BIOS ekranında RAM 4 GB gözüküyor, Windowsta ise 8 gösteriyor, kullanılabilir 4 tutuyor. Ne yaptıysam çözemedim. Daha önce başına gelen varsa veya çözümü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler, iyi günler.

pcram.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bellek modüllerinden biri arızalı ya da yuvaya iyi oturmamış.
Bellek yuvaları arızalı olsa yüklü bellek 8 GB görünmez, bence sorun BIOS kaynaklı BIOS'u sıfırlamayı deneyin ardından GPU'ya ayrılan bellek miktarını kontrol edin.
 
Nette ne kadar çözüm varsa denedim;
Ramlerin yerini değiştirdim ve teker teker takarak denedim
Msconfigde olan ayara baktım tik yoktu
Biosu güncelledim


Amd Radeon vs programlarla baktığımda ram 8 gözüküyor fakat bios ekranında 4gb gözüküyor. Aynı anakart ve işlemciye sahip olan arkadaşımla tüm ayarlarımız aynı olmasına rağmen sorunun kaynağını bulamıyoruz. Bu durum git gide sıkıntı yaratmaya başladı benim açımdan yardımcı olursanız sevinirim.

1-2 Fotoğraf ekleyerekte gösterebilirim durumu belki yardımcı olur.
 

Dosya Ekleri

  • problem 1.png
    problem 1.png
    14,1 KB · Görüntüleme: 241
  • problem2.png
    problem2.png
    22,3 KB · Görüntüleme: 265
Sistemde APU kullanıyorsunuz, APU sistemlerde sisteme yüklü bellekten APU içerisine dahil edilmiş GPU'ya bellek ayırabiliyorsunuz. Rehberi bir inceleyin derim GPU'ya ayrılmış gibi görünüyor belleğin geri kalan miktarı, en azından tahminim o yönde.

AMD APU Sistemde GPU RAM Miktarını Artırma Rehberi - Technopat
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı