8 GB RAM 4 GB kullanılabilir gözüküyor

Bay Ares

Megapat
Daha fazla  
Bugüne kadar 8 GB RAM'i tek slotta kullanıyordum. Şimdi 2 tane 4 GB RAM taktım. Ancak resimde gözüktüğü gibi sadece 4 GB kullanabiliyorum, diğer 4 GB donanıma ayrılmış olarak gözüküyor. Sorun ve çözümü nedir acaba? Teşekkürler.

RAM'ler: HI-LEVEL 4 GB 2133 MHz / ADATA 4 GB 2133 MHz

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
RAM'lerinizin doğru slotlara taktığınızdan emin olun. Bunun için anakart kitapçığına başvurabilirsiniz. Eğer iki RAM slotunuz varsa RAM'lerinizin yerlerini değiştirin.
Farklı markalar olduğu için uyumsuzluk sorunu var. HI -LEVEL kötü bir marka zaten. Saadece aynı markanın aynı modeli ve frekansındaki RAM'ler uyumlu olacaktır.
Farklı markalarda da uyum olabiliyor, ikisinin frekansı farklıysa düşük olanın frekansında çalışıyor.

Peki ikisininde aynı frekansta çalışmasını nasıl sağlarım ?
Yanlış bilgi. 2belleğinde frekansı aynı. Eğer birinin 2133 Mhz öteki 2400 Mhz olsaydı 2133'de çalışacaktı fakat belleklerde uyumsuzluk sorunu var. Lütfen Adata markasının aynı belleğinden satın alın.

Sağlayamazsınız RAM'lerinizin ikisininde aynı frekansta olması gerekir. Eğer birisi 1333 MHz diğer 1600 MHz ise ikiside düşük olan hızda çalışacaktır. Yani 1333 MHz hızda çalışır.
Tamamda RAM'lerde uyumsuzluk sorunu var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı